Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Adolescentele pregătite de profesoara Maria-Rocselana Verdeș au mai adăugat încă un premiu în palmaresul lor impresionant. Este vorba de Concursul Național de Creație „Marin Sorescu”, aflat la ediția a XIX-a, care a avut loc pe 16 decembrie 2017, la Râmnicu Vâlcea, și unde s-au înscris elevi din clasele I-XII. Juriul a fost unul de renume, iar fetele au reușit să se claseze pe respectabilele locuri II și III.

Elevele clasei a XII-a B, de la Colegiul Național „General Gheorghe Magheru”, s-au pregătit pentru competiție cu profesoara lor, Maria Rocselana-Verdeș, care este primul și cel mai important critic al strădaniei lor: „Citim regulamentul fiecărui concurs, apoi aplicăm la secțiunea la care au înclinație fiecare: poezie, proză, dramaturgie, eseu. În funcție de valoarea lucrării (stabilită de comun acord, după o lectură serioasă). După ce dau verdictul, lucrarea este îmbunătățită, se reiau pasaje, se rescrie sau se primește «undă verde». De regulă, eu le trimit pe mail, prin poștă, dacă regulamentul nu specifică obligativitatea trimiterii în nume personal. Dau șanse fiecărui elev, dar critica este pertinentă și ei ascultă de mine. Eu sunt primul critic, primul juriu. Apoi, este doar o confirmare a muncii, desigur.” spune Maria Rocselana-Verdeș.

Eugenia Miulescu a participat la secțiunea Dramaturgie reușind să obțină locul II. „Întotdeauna țintesc spre premiul cel mare și mă aștept să câștig. Scriu cu pasiune și știu că astfel, cu acest «ingredient» secret, niciun scriitor nu poate da greși. Însă nu consider că am pierdut acum. Am câștigat mai multă ambiție în a mă consacra scrisului, în a scrie ceva mult mai bun”, declară Eugenia.

Andreea Raluca Argeșeanu a participat la secțiunea Proză, obținând locul III. „Pe parcursul progresului meu literar am obținut diferite premii. De la locul I până la mențiuni, însă fiecare a însemnat o evoluție în dezvoltarea mea. Acest premiu mă motivează, iar pentru următorul concurs o să mă pregătesc mult mai mult”, spune Andreea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.