Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Salonul Internațional de Inventică „INNOVA 2016” a avut loc în perioada 17 -20 noiembrie, la Bruxelles, iar echipa Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București a câștigat medalia de aur a importantului eveniment. Din această echipă, alcătuită din numeroși specialiști din mai multe domenii, a făcut parte și gorjeanca Oana Roxana (Vârlan) Chivu, profesor la Universitatea Politehnică București. Pe lângă medaliile primite de întreaga echipă, gorjeanca a fost decorată și cu distincția „Cavaler European” pentru merite în inovații! 

cavaler-3 cavaler-iii

Colonel medic asistent universitar dr. Ion Bogdan Codorean, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie și inginer diplomat drd. Ileana Mateș, Serviciul Tehnic medical, din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” au făcut parte din echipa care a reprezentat România la cea de-a 65-a ediție a Salonului Internațional de Inventică INNOVA 2016”, Bruxelles, echipă care a obținut, pentru invenția „Proteză totală de cot din aliaje cu memoria formei” trei distincții ale evenimentului, respectiv: medalia de aur a Salonului și două trofee și diplome acordate de: delegația Thailandei (Trofeul, Medalia și Diploma ‘Outstanding Innovation Award’, oferite de Bioactive Resources for Innovative Clinical Application Excellent Center) și cea a Poloniei (Medalia și Diploma on behalf of the inventors and co-workers, oferită de Industrial Chemistry Research Institute din Warșovia), precum și distincțiile de Cavaler European, conferit pentru merite în inovații.

Acest proiect de cercetare-dezvoltare și inovare științifică în domeniul medical a fost rezultatul parteneriatului academic dintre spital și Universitatea Politehnică București (UPB), iar din echipa selectată de Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI) au mai făcut parte cercetători, cadre didactice și specialiști din UPB. Nicolae-Dan Batalu, Augustin Semenescu, Mihnea Costoiu, Vasile Iulian Antoniac, Cristian Vasile Doicin, Cătălin Gheorghe Amza, conferențiar doctor inginer Oana Roxana Chivu (născută la Motru, Gorj n.red.), Cătălin Alexandru Barbu, Petre Bădică și Olivia Doina Negoiță.

aur-j aur-t

Gorjeanca Oana Chivu, un profesionist desăvârșit

Profesorul universitar Oana Chivu este originară din municipiul Motru și acum este angajată a Universității Politehnice București, la Facultatea Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, Departamentul Tehnologia Materialelor și Sudare.

Conferențiarul doctor inginer Oana Vârlan Chivu a urmat cursurile liceale la Motru, facultatea la Universitatea „Constantin Brâncuși”, studii masterale tot aici, iar apoi un doctorat la UP București, dar și alte studii postdoctorale. Din 2006 este angajată a UP București.

oana-chivu-q„Oana face parte dintr-o familie frumoasă (mama, Vârlan Cornelia – învăţătoare la Şc. Generală Nr 1 Motru; tatăl, Vârlan Ion – inginer la URM), unde a fost învățată să-i fie dragă munca, să îi respecte pe cei din jur, să rămână simplă, cu sufletul curat, puternică și demnă în orice situație. (…) în 2006 a susţinut examenul pentru funcţia de asistent universitar la Facultatea de Inginerie Managerială şi Sisteme Tehnologice din cadrul U.P. Bucureşti, un început greu din viaţă, dar şi plăcut, un vis care a devenit realitate.

În prezent este conferențiar doctor inginer la această facultate”, scria profesorul Cosmina Vânturiș pentru publicația „Motru Știri”.

fotorcreated-bun„Niciun drum nu este ușor, asta o știm cu toții, însă drumul meu este un drum parcurs cu toată dragostea pe care o am pentru învăţământ. Sunt mândră de rezultatele de până acum și știu că viitorul va fi aşa cum l-am creionat cu mulţi ani în urmă, pentru că mereu am reuşit prin muncă și perseverență”, spunea Oana Chivu în interviul acordat „Motru Știri”.

Despre invenția românilor

12367

Potrivit reprezentanților Spitalului Militar Central București, invenția este destinată înlocuirii totale a articulației de cot uman ca urmare a afectării acesteia de traumatisme sau în patologia cu interesare osoasă sau articulară care îmbunătățește procesul de osteo-integrare, prin creșterea forțelor de aplicare la interfața os-endoproteză și creșterea stabilității primare și finale.

Soluția biomecanică, propusă de echipa de inventatori, elimină componente auxiliare utilizate, la acest moment, în alte tipuri de dispozitive medicale, simplificând sistemul de implantare prin fixarea acestuia, pe baza efectului de memorie a formei, a materialului metalic utilizat, în funcție de temperatura corpului uman sau a mediului ambiental.

Dispozitivul medical inovativ dispune, în acest context, de o serie de avantaje pentru pacient din care se impune a fi menționate: fiabilitatea ridicată; gradul mai mare de rezistență la efort; amplitudine, diversitate a mișcărilor ce pot fi realizate ulterior, precum și reinserție socială rapidă, datorită scurtării perioadei de recuperare.

Pe parcursul manifestării expoziționale, grupul de cercetători români a avut o serie de întâlniri atât cu reprezentați ai principalelor delegații de inventatori, cât și cu reprezentanți instituționali din cadrul ministerelor de cercetare și inovare, participante la eveniment, în vederea abordării aspectelor legate de necesitatea dezvoltării cooperării inter-universitare și academice, capabile să inițieze și să implementeze proiecte comune în domeniul cercetării pentru dezvoltarea produselor, proceselor și serviciilor inovative inteligente.

1111 1121   1234567 aur-c 133 15401320_1758668051125924_113302110_n cavaler-iii

Distribuie:

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.