Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

luiza 1Luiza Nebancia are 18 ani și a absolvit, vara aceasta, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, profilul Filologie. La examenul de Bacalaureat, Luiza a obținut media 9.03, iar în perioada următoare va pleca la studii în China. Tânăra născută și crescută la Dragotești este foarte ambițioasă și și-a dorit mult să studieze în afara țării. A ales China și a fost admisă, beneficiind și de o bursă de studiu oferită de Guvernul chinez. Va pleca în China la sfârșitul lunii august, iar următorii șase ani, Luiza Nebancia și-i va petrece în China.

Luiza Nebancia a fost admisă la Southwest University din China și va studia limba chineză timp de un an sau chiar doi ani de zile la Beijing- la „Language and culture University”. După ce va învăța limba chineză, Luiza Nebancia va începe cursurile propriu zise ale facultății. Luiza și-a văzut împlinit visul de a studia în China, dorindu-și o carieră în științele comunicării. Adolescenta spune că acest domeniu îi va oferi posibilitatea dezvoltării personale și profesionale. „Voi pleca pe 30 august. Eu trebuie sa fiu la facultate între 31 august și 2 septembrie. Bursa îmi oferă cazare în campusul facultății. În primul an de studiu o să învăț limba chineză. Dacă voi considera că nu mă descurc după un an, mai urmează încă unul apoi cei patru ani de facultate. Voi vedea cum decurg lucrurile. Am fost la București, la Ambasadă, pentru acte. Cred că nu o să-mi fie foarte greu în China. Sunt obișnuită să locuiesc singură, departe de familia mea. Am emoții, cred că sunt normale, dar sunt încrezătoare! China e ceea ce îmi doresc și ceea ce mi se potrivește”, a spus Luiza Nebancia.

Cum a ajuns să studieze în China

luizaAuzind de posibilitatea efectuării studiilor universitare în China, Luiza Nebancia, pasionată de limbi străine și dornică să învețe cât mai multe și să se dezvolte personal și profesional, a aplicat pentru o bursă în această țară. A participat la un concurs de burse de la guvernul chinez și a fost singura româncă nominalizată pentru facultate. „Am început să învăț de una singură limba chineză, însă este foarte greu. Din acest motiv, voi învăța întâi chineza în China, la Beijing și apoi voi începe studiile din programul de licență, care se vor desfășura în limba chineză”, a spus Luiza Nebancia.

Voluntariatul și implicarea în diverse proiecte, atuuri ale elevei

A absolvit CNTV și în anii de liceu a fost implicată în numeroase proiecte școlare și nu numai. Luiza Nebancia a participat la diverse activități de voluntariat, acţiuni de promovare a culturii și obiceiurilor județului Gorj. „De la 13 ani și până la 16 ani, am făcut sport de performanță, și anume Atletism la C.S.S Pandurii Târgu-Jiu. Acolo am avut rezultate bune, precum Locul 1 Cupa Unirii, Locul 2 Loteria Română, de două ori Locul 2 în Cupa României. Am activat un an ca cercetaș în Organizația Națională a Cercetașilor României și din octombrie 2014 activez în Asociația Cercetașilor Tradiționali din România, Unitatea „General Dragalina”, a spus Luiza Nebancia.

Nu este singura gorjeancă care studiază în China

luiza 6Eliza Timocel este o altă gorjeancă, în vârstă de 24 de ani, care, în urmă cu șase ani, a plecat la studii în China, printr-o bursă obținută prin multă muncă. A dat dovadă de seriozitate, și-a învins dorul de casă și acum este absolventă a unei importante universități din Beijing. „Întotdeauna am fost pasionată de cultura și istoria chineză. Chineza este una dintre cele mai grele limbi din lume. Am aflat despre bursele de studii oferite prin Agenția de Credite și Burse de Studiu și am vrut să îmi încerc norocul. (…) În China se fac patru ani pentru licență și 2 sau 3 ani pentru master, depinde de profilul ales. Într-adevăr, nu a fost ușor având în vedere că facultatea Renmin este una dintre facultățile de top din China, iar așteptările profesorilor sunt foarte mari. Am studiat Relații Internaționale la Renmin University din Beijing. Acum studiez chineza pentru obținerea certificatului de limba HSK nivelul 6 și lucrez ca traducătoare engleza-chineză/chineză-engleză pentru firma de investiții Huabin din Beijing”, a afirmat frumoasa Eliza Timocel, care în timpul liber lucrează și ca fotomodel.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.