Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În această săptămână, în Sala Mare de spectacole a Operei Naționale București, vor avea loc două spectacole din repertoriul actual și anume „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart și baletul pentru copii „Albă ca zăpada și cei șapte pitici” de Cornel Trăilescu.

„Joi, 20 ianuarie, începând cu ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera «Nunta lui Figaro» de Wolfgang Amadeus Mozart. Opera «Nunta lui Figaro» a fost compusă în lunile martie și aprilie ale anului 1786. Ideea unei opere inspirată de piesa lui Pierre Beaumarchais, care crease scandal în Franța, a aparținut atât compozitorului cât și libretistului Lorenzo Da Ponte. Acesta a povestit într-o scrisoare adresată unui prieten: «Nu isprăvesc să scriu cuvintele și Mozart le si concepe muzica».”, a precizat Raluca Bădoiu, șef birou PR, din cadrul Operei Naționale Române.

„Albă ca zăpada”, spectacol de balet pentru cei mici

„Nunta lui Figaro” si „Alba ca zăpada și cei șapte pitici” la opera din București
„Albă ca zăpada și cei șapte pitici”

Tot în această săptămână, dar duminică, cei mici sunt așteptați la spectacolul de balet „Albă ca zăpada și cei șapte pitici»:

„Duminică, 23 ianuarie, ora 11:00, vă invităm cu mic, cu mare la spectacolul de balet pentru copii «Albă ca zăpada și cei șapte pitici» de Cornel Trăilescu. Una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, «Albă ca Zăpada și cei șapte pitici» a fraților Grimm a fost publicată, într-o primă versiune, în 1812, iar apoi în 1854, în varianta finală.

Oglinda fermecată, mărul otrăvit, sicriul din sticlă, personaje precum regina cea rea sau cei șapte pitici sunt detalii din poveste care au pătruns, de-a lungul timpului, în imaginarul colectiv, inspirând nenumărate producții artistice așa cum sunt, spre exemplu, spectacolul din 1912, de pe Broadway (unde piticii primesc, pentru prima dată, nume) și filmul «Albă ca Zăpada și cei șapte pitici», din 1937, al lui Walt Disney, care, ca și povestea originală, a stat la baza unui număr impresionant de creații artistice, printre care și producțiile de balet.” a adăugat Raluca Bădoiu.

Bilete de pe http://tickets.operanb.ro/ sau de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.