Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 15.30, PREMIERA spectacolului PĂSĂRI CĂLĂTOARE după o idee de Riri Sylvia Manor. Autor: Texte adaptate de poezie feminină, după o idee de Riri Silvia Manor. Regia: Colectivă. Distribuție: Maia Mogenstern, Paul Ballo, Ecoul: Corina Bajenaru, Amanda Aprotosoaei / Antonela Barnat (voce), Mihai Pintenaru (clarinet), Mihai Murariu (pian).

 „Păsări călătoare” este o poveste spectacol, o poveste concert și totodată o confesiune, o regăsire. Este o poveste despre secrete nemărturisite, nerecunoscute și neasumate vreodată. Este o confesiune a dragostei sfâșiate, o mărturie a celui care așteaptă, dar și a celei care a plecat. Ca o rană deschisă, iubirea caută vindecarea.

Ar vrea să treacă peste reproșuri. Ar vrea să învingă distanțele, timpul, îmbătrânirea. Ar vrea să se agațe de speranță, de zbor. Este o poveste de iubire: o iubire împărtășită, o iubire sfâșiată între datorie și idealuri.

O poveste despre e migrare, despre dor și chemare, despre speranță și reconciliere, despre lumină și nevoia de a aprinde o lumânare, un felinar în întunericul nopții, de a înflori lumina sub razele lunii, despre dorința de a ierta, despre neputința de a uita și de a trece peste trăiri și sentimente. Muzica este și ea un personaj cheie al spectacolului.

Ea îi însuflețește pe protagoniștii veșnic îndrăgostiți, poate prematur îmbătrâniți, dar neînfricați și neînvinși în dragostea lor. Totodată, muzica le răpește sufletul și le inspiră călăuzitor imaginația, fiind o punte peste timp și spațiu, peste convingeri ideologice sau religioase.

Precum un martor omniprezent, înduioșat și înduioșător al iubirii celor doi protagoniști, al lampagiilor trubaduri veșnic îndrăgostiți, muzica îi însoțește în labirintul dragostei și al speranței regăsirii. Muzica și iubirea sunt de fapt lumina celor doi îndrăgostiți.

Biletele sunt disponibile în rețeaua mySTAGE: https://www.mystage.ro/spectacole/pasari-calatoare-3811.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.