Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

lucian freudUn documentar inedit despre celebrul Lucian Freud va fi difuzat joi, 26 mai, începând cu ora 17:00, la Muzeul Județean din Târgu-Jiu. „Lucian Freud: Tabloul unei vieți” este oferit de British Council România, în cadrul proiectul cultural „Documentare Britanice / British Documentary”.

Intrarea este liberă, iar documentarul este  subtitrat în limba română. „Acest documentar urmărește cariera artistică a celebrului Lucian Freud, de la anii boemi ai începutului de carieră în Londra anilor 1950 și 1960, până la recunoașterea internațională de care s-a bucurat mai târziu în viață. Documentarul îl portretizează pe Freud lucrând la ultima sa pictură, în vreme ce familia și prietenii spun povestea unui om complex, care și-a dedicat viața portretelor într-o vreme în care se spunea despre pictură – și cu atât mai mult despre pictura figurativă – că murise.  Filmul este atât o biografie completă, cât și o incursiune grăitoare în domeniul creației artistice, grației și coloanei sonore care acompaniază documentarul, aparținând lui John Harle.  Vă așteptăm în număr cât mai mare!”, a comunicat Alina Tița, reprezentant Muzeul Județean Gorj.

British Council este una dintre cele mai cunoscute organizații guvernamentale din lume, având ca scop promovarea culturii britanice în lume prin proiecte de artă, educație, societate, stimulând astfel schimburile internaționale și înțelegerea multiculturală.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.