Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tânăra Lavinia Bivolan are 18 ani și este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic din Motru. Este de o frumusețe răpitoare și, deși se spune că nu le poți avea pe toate, este și foarte inteligentă. Nimic din aspectul ei exterior nu trădează marea sa pasiune pentru cifre! S-a calificat, recent, la faza națională a concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”, concurs la care a obținut mai multe premii I la fazele județene și naționale. Fire extrovertită, tânăra debordează de încredere în forțele sale, iar rezultatele școlare foarte bune, devotamentul și dedicarea, la care mai adăugăm și un aspect fizic de invidiat sunt „armele” sale cele mai de preț care o vor ajuta să-și clădească un viitor exact așa cum își dorește. Plănuiește să devină inginer electronist, slujbă ce îi va aduce și independența financiară mult râvnită, iar astfel va exclude plecarea în străinătate, alegând să petreacă cât mai mult timp alături de familie, care este prioritară în viața ei. „Fă ceea ce îți place și nu vei fi nevoit să muncești nici măcar o zi din viața ta” este citatul care o motivează pe motreancă.

Reporter: Cine este Lavinia Bivolan? Care sunt atuurile tale? Dar punctele slabe?

Lavinia Bivolan: Personal, mă consider o persoană independentă din toate punctele de vedere, cu excepția celui financiar, de care se ocupă părinții mei. Cred că unele dintre cele mai mari atuuri ale mele sunt ambiția și dedicarea, cele care, aplicate în doze optime, mă ajută să îmi clădesc viitorul încet, dar sigur. Pe de altă parte, devotamentul față de persoanele importante din viața mea precum familia și prietenii cei mai apropiați este un alt atuu ce trebuie menționat. Unul dintre punctele mele slabe este, din punctul meu de vedere, încrederea prea mare de sine și poate și faptul că mă consider prea capabilă să îndeplinesc orice îmi propun.

Reporter: Cum ai devenit pasionată de matematică și cine este persoana care te pregătește?

Lavinia B.: Pasiunea pentru matematică a venit odată cu pregătirea pentru examenul de capacitate, când, hotărâtă să iau note foarte mari, am aprofundat aceasta materie. Profesorul meu de matematică, domnul Rușeț Nicolae, este unul dintre oamenii „reponsabili” pentru această latură a mea, cel care a fost foarte răbdător cu mine, dar care m-a și susținut indiferent de rezultate.

Rep.: Cât de mult face parte matematica din viața ta?

L.B.: Aloc matematicii o bună parte din timpul meu, deci are o importanță mare în viața mea. Îmi doresc să urmez o facultate care sa includă această materie, în termeni mai concreți  Facultatea de electronică, telecomunicații și tehnologia informației din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Rep.: La ce concursuri ai participat și ce premii ai obținut?

L.B.: Pe parcursul celor patru ani de liceu, am participat la concursul de matematica aplicată „Adolf Haimovici”, concursul care mi-a adus prima certificare a cunoștințelor mele. În clasa a IX-a și a X-a, am obținut premiul I la faza județeană a acestui concurs, ceea ce a condus la calificarea mea la faza națională. Acești doi ani s-au dovedit a fi foarte favorabili dezvoltării mele, căci am obținut premiul I și la fazele naționale din acea perioadă.

Rep.: Te pregătești pentru vreun concurs  în prezent?

L.B.: Recent, am participat la faza județeană a concursului despre care vorbeam. M-am calificat și anul acesta la faza națională și urmează să încep pregătirea pentru următoarea etapă.

Rep.: De regulă, mulți tineri strâmbă din nas când vine vorba de matematică. De ce este aceasta o materie ușoară pentru tine?

L.B.: Consider că matematica este o materie foarte frumoasă și complexă, însă, alături de fizică și chimie, este o materie „greu digerabilă” pentru cei mai mulți dintre noi, tinerii. Cred că am o înclinație spre materiile reale, de aceea îmi este foarte ușor să rețin și să aplic formule.

Rep.: Ce altceva te mai pasionează și cum îți petreci timpul liber?

L.B.: Sunt pasionată de foarte multe lucruri specifice vârstei mele, lucruri precum muzica, timp petrecut cu prietenii, distracție. Nu am fost niciodată o persoană introvertită, zâmbesc și ies foarte mult, motiv pentru care sunt naturală în preajma oamenilor străini ce mi-ar putea deveni ulterior amici.

Rep.: Se apropie și examenul de bacalaureat. Ai emoții? Cât de intens te pregătești pentru acest examen de maturitate?

L.B.: Am emoțiile specifice oricărui eveniment important din viața noastră, însă prefer să cred că nu sunt genul de emoții dăunătoare. Mă pregătesc foarte mult pentru acest examen, mai ales că o bună parte din media de admitere la facultate va depinde de acest rezultat.

Rep.: Vei râmâne în țară?

L.B.: Nu am analizat niciodată posibilitatea plecării mele din țară, consider că specializarea pe care o voi dobândi îmi va permite sa am un trai decent chiar și în România.

Rep.: Care este slujba pe care ți-ai dori să o practici în viitor? De ce?

L.B.: „Fă ceea ce îți place și nu vei fi nevoit să muncești nici măcar o zi din viața ta”. Acesta este unul dintre citatele mele preferate. Am urmat profilul operator tehnician ,operator tehnica de calcul pentru că mi-am dorit acest lucru și am de gând să continui pe acest drum. Cred că inginer electronist este statutul pe care mi-l doresc.

Rep.: Care este cel mai important lucru pentru tine? Ce te face fericită și ce te întristează?

L.B.: Familia este prioritatea mea. Lucrul care mă face cea mai fericită este fericirea părinților și a surorii mele, iar ceea ce mă întristează cel mai tare este neputința mea în momentele lor dificile.

Rep.: Cum se vede viața prin ochii tăi?

L.B.: Viața este cel mai frumos dar. Sunt conștientă de acest lucru în fiecare zi și sunt recunoscătoare pentru tot.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.