Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

A descoperit frumusețea limbii spaniole când era în clasa a V-a și de atunci a început să învețe singură. Adelina Scornea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Spiru Haret” și are rezultate școlare bune. Ambițioasă și pasionată, Adelina Scornea a participat, luna trecută, la olimpiada națională la limba spaniolă. Performanța fetei este lăudabilă având în vedere că se pregătește fără ajutorul vreunui profesor! Pe viitor, Adelina vrea să urmeze facultatea de Engleză-Spaniolă. „Învățarea limbii a fost o provocare, deoarece știam câteva fraze în spaniolă, iar după ce l-am ascultat vorbind mi-a plăcut cum suna și m-am gândit să profit de șansa oferită. Da, am învățat singură, fără ajutorul vreunui profesor. Am început să studiez singură”, spune olimpica.

adelina scornea 56 adelina scornea olimpica 1

Are 17 ani și spune despre sine că este prietenoasă, dar și timidă uneori, altruistă și sociabilă, detestă ipocrizia și preferă să spună întotdeauna adevărul! Adelina Scornea este o adolescentă ambițioasă, elevă în clasa a XI-a la CNSH Târgu-Jiu și de curând a participat la olimpiada națională de limba spaniolă. Nu învață această limbă la școală, nu i s-a predat niciodată la clasă, însă Adelina a decis, când era o copilă de clasa a V-a, că trebuie să o învețe! Și așa a făcut! Când are timp, adolescenta joacă fotbal. „Sunt o persoană sociabilă, plină de viață, altruistă și foarte prietenoasă. Sunt timidă câteodată, dar dacă discut cu persoane deschise, imediat găsesc subiect de discuție. Îmi place să spun adevărul și detest persoanele ipocrite și prefăcute. Voi continua să studiez limbile străine pentru că asta îmi place! Deși, tindem să credem că fotbalul nu este un sport feminin, mie îmi place să joc și să privesc meciuri de fotbal”, a spus Adelina Scornea.

adelina scornea olimpica 5

Cum a descoperit limba spaniolă?

Își amintește și acum cum a descoperit limba care a fascinat-o: „Am descoperit limba spaniola începând cu clasa a V-a, în urma interacțiunii cu un spaniol venit la școala noastră printr-un schimb de experiență. Învățarea limbii a fost o provocare, deoarece știam câteva fraze în spaniolă, iar după ce l-am ascultat vorbind mi-a plăcut cum suna și m-am gândit să profit de șansa oferită. Da, am învățat singură, fără ajutorul vreunui profesor. Am început să studiez singură pentru că la unitatea școlară unde învăț nu exista un profesor de spaniolă și nu se studiază. De asemenea, nu cunoșteam niciun profesor de spaniolă care să mă ajute! Am învățat din cărți de gramatică și exerciții, urmărind filme, discutând cu voluntarul, dar și cu cineva din Columbia, pe internet”, a povestit Adelina Scornea.

adelina olimpica scornea 3 adelina scornea olimpica 2

S-a calificat la olimpiada națională

Ambițioasă și dornică să își pună cunoștințele la încercare, Adelina a participat la olimpiada de limba spaniolă și a avut rezultate foarte bune. S-a calificat la faza națională și a concurat alături de zeci de elevi din toată România. Pentru Adelina, experiența a fost unică! „Participarea la olimpiada națională de limba spaniolă a fost o experiență unică. Cu ocazia participării la această olimpiadă, am avut șansa să cunosc locuri noi, cât și oameni talentați și deschiși. A fost prima participare la națională la această materie și sunt bucuroasă că am avut șansa să ajung până în această etapă. M-am pregătit aproximativ 3 ore pe zi pentru această olimpiadă. Nu am avut suficient timp pentru pregătire, dat fiind faptul că am avut și simulări ale examenului de Bacalaureat”, a declarat eleva olimpică. Adelina Scornea și-a făcut planul de viitor și va studia la Facultatea de limbi moderne aplicate, secțiunea Spaniolă-Engleză. „Îmi doresc să merg în Spania pentru a-mi dezvolta cunoștințele dobândite. Îmi plac limbile străine. Vorbesc engleza și cred că mă descurc onorabil și la franceză.

 

 

 

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.