Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Alexandru Budin, în vârstă de 33 de ani, din Târgu Jiu, activează de mai mulți ani ca informatician în Londra. El are o mare experiență în fabricarea roboților și colaborează cu o companie de profil care asigură producerea unei emisiuni de televiziune foarte apreciată în Marea Britanie. Este vorba de «Gadget Show», emisiune care este difuzată de BBC și prezintă ultimele noutăţi tehnologice. Tânărul a realizat, pentru un episod al emisiunii, o dronă specială, care a ajuns în atenţia serviciilor secrete engleze. 

Ideea construirii dronei a pornit de lagăsirea unei modalități de încurajare și determinare a celor practică diferite activități fizice, pentru a păstra ritmul.

„Am realizat o dronă pe care se afla un pistol airsoft. Realizatorul show-ului este o persoană care doreşte să fie mereu în formă şi ne-a cerut să-i construim ceva care să-l determine să alerge atunci când face «jogging».

Atunci am realizat o dronă care putea emite diferite sunete şi expresii de încurajare şi, în plus, am ataşat un pistol airsoft, iar atunci când detecta că rămâne în urmă şi slăbeşte ritmul putea să tragă. Drona era total autonomă. Drona comunica printr-un telefon mobil care se afla la cel care alerga. Trei oameni au lucrat la această dronă. Eu am realizat partea de software şi cea autonomă. Am fost contactaţi de mai multe agenţii ale statului englez, după care casa de avocatură cu care colaborează emisiunea a cerut părerea lor, şi dacă au dreptul de a difuza aşa ceva, iar episodul cu această dronă nu s-a mai difuzat“, ne-a spus Alex, așa cum îi spun prietenii.

Robotul care putea fi manevrat de la distanță, de acasă

Alex a absolvit Colegiul Național „Spirut Haret” Târgu Jiu și Facultatea de Automatică din Craiova. A lucrat în Bănie și în Timișoara în mai multe companii de IT, iar în anul 2011 a părăsit România și a plecat în Anglia. A lucrat pentru o companie de IT și pe cont propriu, după care s-a angajat la Samsung, unde a pus în practică multe proiecte.

Alex consideră că cel mai interesant a fost cel în care a realizat un robot la care era atașat un aparat de fotografiat. Robotul putea fi manevrat de către oricine dorea, de oriunde din lume, pentru a realiza fotografii:

„Cel mai mare proiect la care am lucrat a fost construirea unui robot. Am lucrat la el un an şi două luni. Totul a început de la un aparat foto care a fost scos pe piaţă, iar noi ne-am gândit la o idee de a-l promova. Un coleg de-al meu a venit cu propunerea de a face un robot şi de la asta am început. Atunci ajunsese «Mars Rovers»-ul pe Marte şi era un eveniment despre care se vorbea foarte mult în lumea întreagă. Am lucrat cu o firmă care se numeşte «Robo Challenge», una dintre cele mai cunoscute companii de roboţi din lume. Eu m-am ocupat de partea de inginerie şi de soft în acest proiect“.

Director tehnic la una dintre cele mai importante companii de publicitate

Alex a preferat să plece, în urmă cu câțiva ani, de la Samsung și să lucreze la o una dintre cele mai mari companii de publicitate din Anglia.

„Am plecat de la Samsung, pentru că nu mai existau proiecte care să mă provoace. Intrasem într-o rutină şi mă plictiseam. Nu se aştepta nimeni să plec, mai ales că aveam un salariu foarte bun. Am avut şi o ofertă de la compania de adversting şi marketing CP+B, din partea unui fost coleg cu care lucrasem la Samsung. Mi-a spus că realizează o echipă nouă şi mi-a propus să vin alături de ei. Motivul pentru care am ales să vin la o astfel de companie şi nu am optat către un nume sonor din domeniul Internetului este că am şansa să lucrez în acelaşi timp cu aceste companii gigant. Avem clienţi din lume întreagă, în diferite domenii, pentru care realizăm spoturi video, digitale sau diferite campanii adversting”, ne povestește Alex.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.