Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Elevii Școlii Generale ”Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu se implică în protejarea mediului înconjurător, iar pentru a trage un semnal de alarmă au organizat mai multe activități în această perioadă. Cu ocazia ”Săptămânii verzi” elevii au au pregătit câteva proiecte cu privire la producția de energie din județul Gorj, dar și legate de cunoașterea oportunităților locale de tranziție către surse de energie verde.

Proiectul ”Trăind în echiliru, explorarea interpendenței dintre om și natură” a pus la aceeași masă elevii Școlii Generale ”Sfântul Nicolae”, dar și reprezentanții instituților publice din județ care activează în acest domeniu. Cu această ocazie, Luis Popa, directorul Direcției de Managemnet Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, a discutat cu cei mici despre sursele de energie verde: „Am acceptat provocarea elevilor de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” și am discutat cu ei despre energia verde. Este prima școală la care merg și elevii vor să discutăm despre acest subiect. Chiar am avut o discuție interesantă și m-am bucurat să văd interesul lor pentru acest domeniu. Tinerii noștri sunt cheia unui viitor sustenabil! Felicitări cadrelor didactice!

”Am văzut un oraș unde nu existau coșuri de gunoi pe stradă…”

Totodată, elevii au făcut o comparație între ce au văzut în Spania sau Austria și ce se întâmplă în România: ”În Spania toată lumea luptă pentru un mediu curat, sunt multe ONG-uri care cu asta se ocupă. Sau în Austria am văzut un oraș unde nu existau coșuri de gunoi pe stradă, toată lumea își ținea resturile în geantă”.

Cu privire la acest proiect, coordonat de profesorii Mihaela Huică și Nicoleta Șopandă, Alin Sulea, directorul școlii a precizat: ”Prin intermediul acestor proiecte ne dorim ca elevii noștri să se implice în comunitatea din care fac parte și să înțeleagă mult mai bine cum se poate proteja mediul înconjurător”.

În perioada următoare elevii vor merge la Termocentrala Rovinari, la depozitul conform din Târgu Jiu, dar și la Sucursala Hidroelectrica din Târgu Jiu.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.