Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cadre didactice ale Liceului Energetic Târgu-Jiu și 47 de elevi de la clasele a X-a și a XI-a au participat, miercuri, la activitatea „Cancerul poate fi prevenit”, din cadrul parteneriatului educațional „Împreună pentru o sănătate mai bună”. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Casa Corpului Didactic Gorj, Direcția de Sănătate Publică Gorj și Liceul Energetic din municipiul Târgu-Jiu.

energetic j

Un număr de 47 de elevi ai Liceului Energetic, alături de profesorul coordonator Olivia Fometescu și dascălii Ionela Banciulea, Daniel Cîlniceanu, Anca Popescu, Liliana Băloi și Eugenia Pasăre, au pus la punct detaliile campaniei „Cancerul poate fi prevenit. Noi putem, eu pot”.

Tema acestei campanii a fost a fost expusă participanților la proiect printr-o prezentare powerpoint, dar și prin discuții libere. Elevii au au aflat de la specialiștii invitați ce înseamnă un stil de viață sănătos pentru a preveni apariția mai multor tipuri de cancer.

„A fost o activitate foarte reușită. (…) De asemenea, s-a pus accentul pe prevenție, dar și pe factorii favorizanți, semne și simptome, căi de acțiune, tratament. În cadrul acestei activități au fost împărțite și pliante informative despre cancer și cum să luptăm să îl prevenim”, a spus coordonatorul Olivia Fometescu.

energetic g energetic j

Nu este prima dată când elevii Liceului Energetic din municipiul Târgu Jiu se implică în astfel de activități. De exemplu, an de an, ei desfășoară activități cu un important rol social-umanitar, dar și alte activități din care pot trage învățăminte. An de an, elevii strâng fructe și legume în cadrul campaniei „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, dar și haine și jucării pentru copiii defavorizați.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.