Gorjeanca Raluca Dinulescu, laureată la Gala Canotajului românesc 2017

Gorjeanca Raluca Dinulescu, laureată la Gala Canotajului românesc 2017

- in Slider, Sport, Timp liber
0
252 vizualizari

Gala Canotajului 2017 i-a sărbătorit miercuri, la Hotel Marshal Garden din Capitală, pe performerii care au cucerit în acest an o salbă impresionantă de 33 medalii, dintre care 21 de aur, la campionatele mondiale și europene, de la juniori și tineret până la seniori. Printre sportivele laureate s-a numărat și Raluca Georgiana Dinulescu, gorjeanca noastră originară din Bumbești-Pițic, medaliată cu aur la Campionatele Europene pentru Juniori de anul acesta. 

Performanța anului a fost obținută la Mondialele din SUA, unde România a cucerit aurul după o așteptare de 18 ani la barca de 8+1 și la dublu vâsle categorie ușoară, ambele la feminin. La juniori, 34 de sportivi au reușit să cucerească la CE 7 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint și 1 de bronz, la CM — 6 medalii: 2 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.  Printre ei s-a numărat și gorjeanca Raluca Dinulescu, câștigătoarea unor medalii de aur și bronz anul acesta. FR de Canotaj a decis ca premierea să se facă în grup, sportivi și antrenori, începând cu juniorii, tineretul și până la seniori, într-o gală ce a avut loc astăzi, miercuri.

Raluca Georgiana Dinulescu are 17 ani și este una dintre sportivele din Gorj care a obținut, prin multă muncă și perseverență, numeroase medalii la importante campionate și concursuri! Adolescenta este originară din comuna Bumbești-Pițic, dar din 2012 locuiește în orașul Orșova. Aici învață, se antrenează. De-a lungul anilor a câștigat numeroase medalii la atât la campionatele naționale, cât şi la cele europene. Practică acest sport de aproape cinci ani, timp în care a obținut rezultate foarte bune. Fire ambițioasă, determinată să își împlinească visurile, Raluca Dinulescu face sacrificii și vrea să câștige din ce în ce mai multe medalii, să devină din ce în ce mai bună la canotaj. Este principala sa pasiune acest sport! „După 8 luni de canotaj am câștigat prima mea medalie la Campionatul Național de la Năvodari. O să țin minte ziua aia mereu! Era prin 2013. Nu știam eu prea multe despre acest sport, dar cert este că îmi doream o medalie! Venisem pe locul II. Doamne, ce mândră eram! Nu mă puteam stăpâni! (…)”, spunea, într-un interviu, Raluca Dinulescu.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.