Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gorjeanul Gheorghe Vlăduțescu este un filozof român și profesor la Facultatea de Filozofie din cadrul Universității din București, care a deținut funcția de Secretar de Stat pentru Culte în cadrul Ministerului Culturii și Cultelor, în guvernele conduse de Nicolae Văcăroiu și Petre Roman, dar este și membru fondator al “Centrului de Studii asupra Imaginarului și Raționalității” din Craiova. Acesta s-a născut pe 8 septembrie 1937 în Târgu Cărbunești.

Profesorul Gheorghe Vlăduțescu a obținut titlul de doctor în filozofie în anul 1971, cu teza „Inducția aristotelică”, iar în anul 1990 a fost ales în funcția de șef al Catedrei de Istoria filozofiei și filozofia culturii. În anul 1995, a fost ales membru corespondent al Academiei Române, iar în perioada 2002 – 2006 a deținut funcția de vicepreședinte al acestei instituții.

În anul 2000 a fost ales ca membru al Académie des Sciences, des Arts et des Lettres din Paris, iar în anul 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de cavaler.

În același timp, gorjeanul Gheorghe Vlăduțescu a fost profesor invitat la Centrul de studii asupra filosofiei grecești „Leon Robin” de la Soborna, și a susținut numeroase conferințe despre filosofia grecească în țară și străinătate.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.