Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Academia Română va decerna miercuri, 7 decembrie 2022, premiile pentru cele mai valoroase creaţii ştiinţifice şi artistice realizate în anul 2020. Evenimentul se va desfăşura în Aula Academiei Române, începând cu ora 10:00, în prezenţa membrilor Adunării Generale. Premiile se acordă, conform regulamentului, în cadrul celor 14 secţii ştiinţifice ale Academiei Române şi anume: literatură şi filologie, istorie, matematică, fizică, chimie, ştiinţe tehnice, tehnologia informaţiei, biologie, medicină, agronomie, silvicultură, sociologie, psihologie, filosofie, arte plastice, teatrale şi muzicale.

Directorul Muzeului Satului, conf. univ. dr. Paula Popoiu, împreună cu acad. Georgeta Stoica și dr. Georgiana Onoiu vor primi premiul „Simion Florea Marian” pentru lucrarea Portul popular din Câmpia Munteniei în colecţiile Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

400 de obiecte analizate. 400 de povești în spatele fiecărui obiect. O provocare din multe puncte de vedere atât pentru autori, cât și pentru cititori, specialiști în port sau nu. Volumul Portul popular din Câmpia Munteniei în colecţiile Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” este unul dintre cele 50 de cataloage publicate de specialiștii muzeului în ultimii 10 ani.

Toate aceste apariții sunt adevărate cărămizi pentru construcția unui tratat de artă populară. Nu avem un tratat de artă populară pentru că nu avem cataloage și pledez pe lângă toate muzeele din țară pentru a publica cataloage cu colecțiile lor, mărturisea acad. Georgeta Stoica, unul dintre autori și cea care a reușit în ultimii ani să aducă în atenția celor îndrăgostiți de port si scoarțele românești, istorii neștiute și povești inedite fie din perioadele de cercetare pe teren, fie din analiza fiecărui obiect în parte.

Acest volum reunește expertiza acad. Georgeta Stoica, a conf. univ. dr. Paula Popoiu și dr. Georgiana Onoiu pe 3 zone importante din punct de vedere economic și bogate în surse de influență: Ilfov, Teleorman și Vlașca.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.