Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

„Feluri de-a iubi”, un spectacol pus în scenă de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, alături de laureații Festivalului de Teatru pentru Elevi „Constantin Stanciovici Brănișteanu”, ediția a XV-a, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sâmbătă, 15 ianuarie. Piesa de teatru a fost dedicată actorului de teatru și film Ion Caramitru.

Cu ajutorul poeziei lui Mihai Eminescu actorii le-au arătat celor prezenți mai multe „Feluri de-a iubi”, printre care iubirea de țară, de părinți, de iubită: „Poezia reprezintă una din primele forme de cunoaștere a lumii. Cu ajutorul ei putem să readucem la viață chiar și în vremuri ca acestea, sentimentul, pasiunea, fantezia. Să ne amintim să trăim, nu să existăm!”, a precizat Georgiana Enache, coordonatoarea proiectului.

„Acest eveniment a fost dedicat celui care a fost și este Ion Caramitru…”

La finalul spectacolului Cosmin Brehuță, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, a dedicat evenimentul oamenilor de cultură, dar și actorului Ion Caramitru: „Această piesă de teatru a fost dedicată oamenilor de cultură, dar și oamenilor care sprijină tot ce înseamnă actul cultural, acei oameni din spatele scenei, personalul tehnic, administrativ, tuturor celor care contribuie să mențină această flacără vie, în speranța că vom trăi vremuri mai îngăduitoare. Dați-mi voie să le spun un sincer și călduros «La mulți ani!». Nu în ultimul rând aș vrea să spun că acest eveniment a fost dedicat, în memoria, celui care a fost și este Ion Caramitru”.

Din distribuția piesei fac parte actorii Cosmin Brehuță, Mădălina Ciobănuc, Denisa Codiță, Andra Duțu, Diana Ionescu, Iulian Marinescu, Adelina Puzdrea, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Monica Sfetcu, Eugen Titu, Raluca Vijulan, Andrei Christian Firoiu.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.