Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Nu există diete-minune care să ne facă să pierdem foarte multe kilograme foarte repede sau care să ne ajute să ne detoxifiem organismul „cât ai zice pește”! Medicii ne recomandă, totuși, câteva diete care ne vor ajuta, pe noi doamnele, să întâmpinăm primăvara fără kilograme nedorite.

health

Cele trei reguli pentru o alimentație sănătoasă sunt: energizarea, alcalinizarea și realimentarea. Ceea ce dă energie corpului uman sunt: apa, oxigenul și lumina, exercițiile fizice moderate, emoțiile pozitive, o viață cu sens, relații sănătoase și reușite, alimentația. Ne seacă, efectiv, de energie băuturile și mâncărurile nesănătoase, care produc acizi, toxinele și stresul.

Alcanizarea se referă, spun medicii, la faptul că echilibrul acido-bazic al organismului trebuie să rămână la un nivel constant. Stresul, alcoolul, emoțiile, fumatul, carnea în exces  creează aciditate. Ca să rebalansăm PH-ul organismului trebuie să consumăm legume cu frunze de culoare verde închis, grăsimi esențiale, mai puțină carne, mai puține dulciuri, fără alcool, mai puțină cafea.

Când vine vorba despre realimentare, medicii se referă la faptul că avem nevoie de alimente pline de vitamine, grăsimi esențiale. Acizii grași esențiali îi găsim în legume cu frunze verzi, semințe de in, pește de mare, semințe și nuci. Enzimele se găsesc în alimente crude- legume, fructe. Ar trebui să respectăm o regulă simplă la fiecare masă: 70/30 adică 70% legume verzi și salate și 30% din ce mâncăm să fie alimente producătoare de acizi: carne, lactate.

diete-fulger-cu-fructe-si-mere-840x640

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.