Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Denisse Mija este una din cele trei tinere gorjence medaliate cu argint la Campionatul Mondial de Radio-Orientare (World ARDF Championship). Valentina Marcu și Daniela Georgiana, coechipierele lui Denisse Mija alături de care a reușit această performanță, se întâmplă să fie și cele mai bune prietene ale tinerei campioane. „Ele sunt cele mai bune prietene ale mele și ne cunoaștem de 11 ani. Deși ne leagă această pasiune comună, avem planuri de viitor diferite. Eu vreau să intru la Academia de Poliție, Valentina se gândește la o carieră în medicină, iar Daniela studiază pedagogia la CNSH.”, spune Denisse Mija pentru Revista Cult-ura.

La Campionatul Mondial de Radio-Orientare, care a avut loc la Sokcho, Coreea, în perioada 2-8 septembrie, au participat peste 400 de sportivi din 33 de țări. După o pregătire intensă, au apărut și rezultatele; orele de antrenament ale fetelor le-au transformat în Campioane Mondiale ale sportului căruia i s-au dedicat: „Campioni Mondiali la Radio-Orientare cu echipa feminină F19 de la Palatul Copiilor Târgu Jiu și CS Pandurii Tg-Jiu: Denisse Mija, Valentina Marcu și Daniela Georgiana. După o pauză de 30 de ani se cântă iar Imnul pentru România”, spunea profesorul Adrian Marcu pe un site de socializare.

Practică acest sport de la 6 ani

Tânăra a obținut mai multe medalii la concursurile sportive la care a participat de-a lungul timpului, însă cel obținut la Campionatul Mondial de Radio Orientare reprezintă cea mai importantă reușită a sa de până acum. Denisse Mija practică Radio Orientarea de la 6 ani și se arată extrem de mândră că este una din reprezentantele țării noastre la acest campionat. „Iubesc Orientarea și Radio Orientarea încă de când m-am înscris la aceste sporturi, la vârsta de 6 ani. După toți acești ani de muncă, pot spune că mă simt extraordinar să culeg și roadele. Faptul că reprezint România, alături de colegele mele, este o mare onoare pentru mine.”, declară Denisse.

Iubește orice fel de sport

Denisse este o tânără activă de când se știe și iubește aproape toate tipurile de sport care o ajută să se mențină în formă. Este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu și după ce va da examenul maturității, va lua calea Bucureștiului căci își dorește să intre la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. „Sportul de orice fel este pasiunea mea. Îmi doresc nespus să intru la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, după ce voi absolvi liceul. Sportul va face parte din viața mea pentru că pentru a avea o minte sănătoasă, e nevoie de un trup sănătos.”, declară Denisse Mija.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.