Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În prezent, din ce în ce mai multe echipe de fotbal din Gorj dispar din diverse motive, iar tinerii gorjeni nu mai practică acest sport, mulți renunțând la a avea un stil de viață sănătos. În acest context, minifotbalul și fotbalul pe teren redus prinde din ce în ce mai mult avânt, la nivel local organizându-se o competiție unică în România: Campionatul primăriilor din județul Gorj. Campionatul primăriilor este o competiție aflata la prima ediție, organizată cu scopul de a dezvolta activitățile sportive în localitățile gorjene prin implicarea comunității locale, competiție ce promovează un stil de viață sănătos prin sport și facilitează socializarea, întărește comunicarea și relațiile interpersonale. Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj este organizatoarea acestei competiții și a altora. Vă invităm să aflați, mai jos, mai multe despre minifotbal, ca modalitate de a face sport, dar și de a socializa.

minifotbal r MINIFOTBAL Varu

Minifotbalul este unul dintre sporturile care a câștigat din ce în ce mai mulți adepți în ultimii ani. Se joacă pe teren redus, după aceleași reguli ca fotbalul pe teren normal. Cei care îl practică spun că este o modalitate de a face mișcare, de a socializa, de a menține un stil de viață sănătos. Tinerii care practică acest sport învață ce este spiritul de echipă, disciplina, concentrarea și, de ce nu, creativitatea! De 11 ani, în incinta Complexului Dolce Vita din municipiul Târgu-Jiu s-au jucat meciurile uneia dintre cele mai importante competiții de minifotbal din Oltenia: Campionatul Judeţean de Minifotbal Dolce Vita. De asemenea, reprezentanții complexului au organizat în ultimii doi ani și o altă competiție de fotbal pe teren redus, la care se înscriu foarte multe echipe: Campionatul Firmelor şi Instituţiilor Publice din Gorj.

minifotbalq daniel buleac 2

Anul trecut, la inițiativa lui Daniel Buleac, a fost organizată prima ediție a Campionatului primăriilor din judeţul Gorj, competiție de minifotbal unică în România. „Ne uităm cu amărăciune la situația din județul nostru, avem multe echipe de fotbal care au dispărut, se întâmplă atâtea în acest domeniu, localitățile din Gorj nu mai pot susține financiar echipe și așa mai departe. Atunci, anul trecut, la inițiativa lui Daniel Buleac-de numele său legându-se minifotbalul în Gorj-, am găsit o alternativă și am organizat prima ediție a Campionatului primăriilor din județ. La această competiție, care a început în toamna anului trecut, sunt înscrise 12 echipe de la tot atâtea primării. Toate competițiile sunt organizate sub egida Federației de Minifotbal din România, iar la sfârșitul anului trecut, Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj a primit Certificatul de Identitate Sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, pe ramurile de sport fotbal și minifotbal. Ne dorim să atragem oamenii spre sport, spre mișcare. Trebuie să recunoaștem că minifotbalul în Gorj ține steagul sus, ca să zic așa”, a spus Cosmin Iosu, președintele Asociației Club Sportiv Minifotbal Gorj.

minifotbal șpo4 minifotbal m

Un număr de 12 primării și-au trimis echipele la Campionatul „Dolce Vita”  

Campionatul Primăriilor din Gorj este o competiţie unică la nivel naţional şi este organizată începând din acest sezon de către Asociaţia Club Sportiv Minifotbal Gorj. Un număr de 12 primării s-au înscris la start la finele lunii octombrie, iar la sfârșitul lunii ianuarie a avut loc finalul turului, acum jucându-se returul de campionat. Ca urmare a invitațiilor lansate de Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj au răspuns pozitiv echipele: Primăria Telești, Primăria Mușetești, Primăria Negomir, Primăria Albeni, Primăria Bălești, Primăria Turburea, Primăria Bărbătești, Primăria Fărcășești, Primăria Godinești, Primăria Bălănești, Primăria orașului Târgu-Cărbunești și Primăria municipiului Motru. După ce a început campionatul, s-au arătat interesați și primarii din comunele Dănești și Drăguțești, dar și edilul de la Tismana și alții.

minifotbal k minifotbal w

„Nu ne-am așteptat că vom avea atâtea echipe la această competiție. După ce a început, foarte mulți primari s-au arătat interesați. Cred că la următoarea ediție vom avea la start peste 20 de echipe. Înainte de a da drumul acestei competiții, am mers la Federația de Minifotbal și le-am spus ce avem de gând. Ne-au încurajat atât secretarul Federației, cât și președintele. La o lună de la start, ne-au sunat să ne întrebe cum merge și ne-au felicitat, spunându-ne să ne promovăm ca să afle și alte județe. Doar la noi în județ se organizează această competiție. Am fost promotori, deschizători de drumuri!”, a mai spus Cosmin Iosu, președintele Asociației Club Sportiv Minifotba Gorj.

Costurile unei astfel de competiții, pentru o primărie, sunt destul de mici. În taxa de 2.000 de lei intră arbitrajul, accesul la facilități, teren, veste de departajare dacă este nevoie. „Ca și celelalte competiții și aceasta, a primăriilor, poate fi privită ca un team building sportiv pe durata a mai multe luni în care participanţii au ocazia să-şi facă cunoştinţe şi prieteni noi. Complexul DolceVita oferă prin această competiţie acces la un pachet complex de beneficii care include: arbitraj profesionist, asistenţă medicală, apă plată, acces la vestiare, duşuri, saună, premii”, a declarat președintele Cosmin Iosu.

minifotbal k minifotbal kk

Parteneriate cu autoritățile publice locale

Potrivit președintelui Cosmin Iosu, un alt scop al Asociației Club Sportiv Minifotbal Gorj este acela de a încheia parteneriate cu autoritățile publice locale în ideea de a promova sportul la nivelul tinerilor. „Vrem să încheiem parteneriate cu autoritățile publice locale și județene, sperăm să sprijine acțiunile și activitățile sportive, cu scopul de a promova sportul la nivel juvenil, la nivelul copiilor. Foarte mulți elevi, tineri, din păcate, petrec prea mult timp în fața calculatoarelor, nu mai fac mișcare și asta afectează sănătatea”, a afirmat Cosmin Iosu.

minifotbal m picture (1) minifotbal șpo4 minifotbal minifotbalq miniftobalkjâ minifotbal jkk

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.