Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

transalpina_s_a_redeschis_02030300Transalpina s-ar putea redeschide mai devreme anul acesta, astfel că turiștii din întreaga țară se vor putea bucura de o vizită pe „Drumul Regelui”.  Autoritățile se vor întâlni pe 20 martie, iar în urma ședinței se va decide  când se va relua circulația pe segmentul de drum.

Anual, mii de turiști vin pe Transalpina pentru a se bucura de frumusețea locului. În fiecare an, drumul este deschis circulației după ce se fac verificări. „Ne vom deplasa pe acest tronson de drum pentru a face o analiză în urma sezonului rece care se încheie. Stăm foarte bine din multe puncte de vedere, singurul pericol fiind zăpada de pe versanți, drumul nefiind gata. Trebuie să reluăm semnalizarea, montarea balizelor, trebuie să verificăm dacă sunt parapeți degradați, dacă starea drumului este bună. Oricum, anul acesta drumul va fi redeschis mult mai repede”, a precizat Ion Tudor, director SDN Târgu Jiu.

Transalpina este unul dintre cele mai frumoase locuri din România și străbate patru județe, respectiv Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Șoseaua traversează Munții Parâng de la Sud la Nord, iar altitudinea cea mai mare se întâlnește pe o suprafață de aproximativ 20 de kilometri, în județul Vâlcea. „Drumul Regelui” face legătura între orașele Novaci, județul Gorj și Sebeș, județul Alba. Cel mai înalt punct se întâlnește în Pasul Urdele, acolo fiind o altitudine de 2.145 metri.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.