Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

t1Cel mai recent film regizat de Dumitru Budrala, „Drumul Regilor-Transalpina” va fi lansat în septembrie și este cel mai recent film sub semnătura regizorului Dumitru Budrala.

Filmul „Drumul Regilor-Transalpina” este o incursiune intimă și fascinantă în istoria neștiută a celui mai pitoresc drum din Europa, Transalpina. Cadrele panoramice filmate din aer și vocea regizorului care dă viață poveștilor, miturilor și legendelor locului prea puțin cunoscute dincolo de granițele acestui splendid tărâm, invită spectatorul într-o incursiune în timp a drumului Transalpina. De o frumusețe care te lasă fără răsuflare, șerpuind printre Alpii t3Transilvaniei, de unde și una dintre denumiri — Transalpina, drumul a reprezentat dintotdeauna un punct de întâlnire, între oamenii aflați de o parte și de alta a munților, între cer și pământ, între real și fantastic. „Vechiul drum al dacilor și al romanilor, al transhumanței, al miturilor și legendelor, este astăzi drumul care leagă județele Alba și Sibiu de județele Gorj și Vâlcea. Filmul are ca punct de pornire fascinația de-o viață a regizorului pentru poveștile pe care le ascund râurile, iezerele, crestele munților, văile și peșterile care întregesc peisajul luxuriant și mitologia locului. Apoi, folosind imagini de arhivă și interviuri cu localnici, spectatorul află de unde provine denumirea „Drumul regelui”, cum în anii ’30 drumul a fost pietruit și inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea, fiind considerat la acea vreme, o realizare tehnică extraordinară, cu rol economic, strategic și militar”, au transmis cei de la Astra Film Sibiu.

Filmul DRUMUL REGILOR — TRANSALPINA va fi lansat oficial în luna septembrie și are o durată de 40 de minute. În premieră absolută, un preview al filmului poate fi vizionat aici:

 

Fondator al unui festival

tDumitru Budrală este cunoscut pentru filmele „Blestemul ariciului”, „La drum” și „Județul Sibiu — Poarta de sud a Transilvaniei”, un film de prezentare al județului Sibiu devenit viral pe internet. Blestemul ariciului a avut un circuit festivalier impresionant, fiind selecționat în festivaluri de prestigiu din Europa, America de Nord și de Sud, Asia și Africa. În 1993, a fondat la Sibiu, Astra Film Festival, care în 2016 va avea loc între 17 și 23 octombrie. O producție Astra Film Sibiu, CNM ASTRA și Consiliul Județean Sibiu, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerul Culturii.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.