Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Și la acest sfârșit de săptămână teatrul din Petroșani vă așteaptă să-i treceți pragul, iar dacă veți alege să faceți asta veți putea vedea piese dedicate atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

„Recuperare. Un process”

Vineri, 18 Februarie 2022, începând cu ora 18.00, o puteți vedea pe Andrada Dobre în monodrama „Recuperare. Un process”, după autori români contemporani, regia Marius Costache.

„Călătorim și înlăuntrul amintirilor. Uneori, ele devin vaste țări verticale unde emoțiile se amestecă cu dorințele. Rănile de demult – rucsacurile noastre de călătorie – cer să fie ascunse. Își trimit seva până astăzi pentru a fi vindicate prin fumul evocării lor. Un spectacol poetic despre procesul recuperării unei identități, a gândului bun și a poftei de viață.” – regizorul Marius Costache

Spectacolul are loc la Sala Artelier, iar prețul unui bilet este de 20 de lei.

„Soacra cu trei nurori”

Sâmbătă, 19 Februarie 2022, începâdn cu ora 18.00, este programat spectacolul pentru adulți „Soacra cu trei nurori”, după Ion Crengă, un spectacol de Dan Mirea.

„În adaptarea textului si regizoral am încercat să dau o nota de originalitate comicului de situație creat de autor și să ofer șansa spectatorilor de a vedea un spectacol în care adevărul și sinceritatea să ofere răspunsuri pe care atât noi artiștii cât și spectatorii le caută în Teatru. În aceste vremuri în care omenirea este atât de încercată, Teatrul rămâne,”vaccinul” si antidotul sigur al sufletelor noastre.”, a precizat Dan Mirea.

Din distribuție acestei piese fac parte actorii Nicoleta Bolcă, Mihai Sima, Laurențiu Vlad, Nicoleta Niculescu, Simona Codreanu, Sergiu Fîrte, Oana Crișan, Izabela Badovics, Gigi Stoica, Dorin Ceagoreanu și Ion Popescu.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei, în funcție de categoria locului, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

„Mica Sirenă”

Duminică, 20 Februarie 2022, începâdn cu ora 12.00, cei mici și nu numai, sunt așteptați în lumea poveștilor. Ei pot vedea spectacolul „Mica Sirenă” după H.C. Andersen, un spectacol de Dani Mirea.

Mica Sirenă este povestea unei sirene care s-a îndrăgostit de un tânăr prinţ pe care l-a salvat din valuri în timpul unui naufragiu. Pentru a putea fi alături de alesul inimii sale, Mica Sirenă îşi vinde părul frumos, îşi pierde graiul, iar în locul cozii de pește primeşte picioare.  Peripeţiile sirenei dar și a celorlalte personaje le puteți vedea dacă ne călcați pragul.

Din distribuție acestei piese de teatru fac parte actorii Corina Vișinescu, Nicoleta Niculescu, Sergiu Fîrte, Dorin Ceagoreanu, Alexandru Cazan, Simona Codreanu, Gheorghe Stoica.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.