Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Canotoarea Denisa Tîlvescu, multiplă campioană națională și mondială la acest sport și Viorel David, directorul societății Artego, omul care a sprijinit dezvoltarea economică, socială și culturală a municipiului Târgu-Jiu, au fost declarați marți, 16 mai, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local, „cetățeni de onoare”. Sora canotoarei și Viorel David au primit plachetele și diplomele de la primarul interimar Aurel Popescu, evenimentul fiind inclus în calendarul Zilelor Municipiului Târgu-Jiu.

cet 2 cet 4 cet 6

Titlul de cetățean de onoare i-a fost acordat canotoarei Denisa Tîlvescu, câștigătoare a numeroase concursuri internaționale. Aceasta a primit această distincție pentru „performanțele remarcabile obținute în competițiile oficiale interne și internaționale în canotaj”. Sportiva nu a putut fi prezentă la Târgu-Jiu, însă sora sa a primit placheta și diploma de la autoritățile locale. „Este o onoare imensă și vă mulțumesc în numele surorii mele. Ea peste tot spune că este din Gorj, nu spune că este olteancă, ci mereu gorjeancă! Vă mulțumesc mult”, a spus tânăra. Denisa Tîlvescu a obținut numeroase premii de-a lungul anilor, în 2013 a fost dublă campioană europeană la juniori, dar și vicecampioană și campioană mondială la juniori. În anul 2014 a bifat titlul de campioană europeană, a obținut și  medalie de aur la Olimpiada de Tineret, iar în 2015, locul III la Europenele de Seniori. În prezent, canotoarea de origine gorjeană este studentă la Universitatea din Craiova, Facultatea de Educație Fizică și Sport.

cet 5 cet 1

Viorel David, merite multiple

Directorul general al SC Artego SA Târgu Jiu, Viorel David, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului. De numele lui Viorel David și al fundației pe care o conduce se leagă mii de acte de caritate și nu numai făcute de-a lungul anilor. Este personalitatea care susține dezvoltarea culturii, a științei, a artei, a tinerilor talentați. „Este un om de mare spirit, care susține dezvoltarea culturii, a științei, a artei pe aceste meleaguri gorjenești! Merită cu prisosință acest titlu! La dumnealui există sprijin mereu pentru tinerele talente, pentru elevi merituoși, pentru artiști. Iubește arta, iubește poezia, dar mai ales pe Mihai Eminescu! Recită, îi cunoaște opera foarte bine. Mulțumim CL Târgu-Jiu pentru această propunere și îi felicit pentru inițiativă”, a spus profesorul Gheorghe Nichifor, consilier județean.

Placheta și diploma cu înscrisurile de „cetățean de onoare” i-au fost înmânate directorului David de către Aurel Popescu, primarul interimar al municipiului Târgu-Jiu. „Sunt onorat! Este un eveniment, o zi eveniment pentru mine! Mulțumesc pentru distincție. Credeam că doar sportivii primesc acest titlu. (…) sunt multe de spus. Generația tânără este consumistă, consumă internet în loc să citească marile operele ale umanității. Sunt lucruri care trebuie să le înțeleagă acești copii. (…) Trebuie să găsim soluții. Dacă nu pot participa la rezolvarea unei probleme, atunci de ce mă bag să contrazic? Nu există nu pot rezolva o problemă (…) Nu există o rețetă a succesului, este vorba despre oameni care trebuie să găsească soluții. Managementul nu se învață din cărți. ”, a afirmat Viorel David.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.