Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

13652622_10206843368551393_1671389529_nCredincioşii din Parohia Larga, din comuna Muşeteşti, au participat duminică la slujba de resfințire a Bisericii parohiale cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”. În mijlocul lor a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care a săvârşit aici slujba de resfinţire.

 Momentul a reprezentat încununarea a patru ani de eforturi făcute de către enoriaşi în frunte cu preotul paroh Nicolae Dionisie Tătaru, pentru consolidarea şi renovarea sfântului locaş refăcut aproape în totalitate, atât la interior cât şi la exterior. De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii au fost săvârşite şi două hirotonii: diaconul Stelian Ovidiu Grama a fost hirotonit preot se seama Parohiei Bârseşti, iar teologul Mircea Bivolaru a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Godineşti, ambele parohii din Protoieria Târgu Jiu Nord, judeţul Gorj. Pentru implicarea deosebită în realizarea acestei sfintei lucrări, preotul paroh Nicolae Dionisie Tătaru a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor, iar mai multe persoane au primit gramate chiriarhale de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.

Biserica este casa noastră

13649527_10206843368391389_1965520259_nÎn cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi în număr mare la eveniment, Mitropolitul Olteniei a subliniat împortanţa Bisericii în viaţa unei comunităţi creştine. „Locul cel mai preţios într-o comunitate creştină este Biserica. Aici venim să ne botezăm, aici venim să ne împărtăşim cu Sfintele Daruri, să ne cununăm… De aceea spunem că Biserica este nu numai Casa Domnului, ci şi adevărata noastră casă în calitate de mădulare vii ale Bisericii al cărei cap este însuşi Mântuitorul Hristos. Aici săvârşim Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe religioase, aici suntem pomeniţi fiecare împreună cu strămoşii noştri plecaţi la cele veşnice şi dacă numele nostru este pomenit la rugăciune înaintea Tatălul ceresc, de bună seamă că şi viaţa noastră este aşezată sub purtarea de grijă şi ocrotirea Sa”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.