Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Europe Direct Gorj a organizat o întâlnire sub titulatura „Un mediu mai bun, o Europă mai bună” cu elevii clasei a II-a A de la CNTV. Alături de elevi a participat dascălul care îi pregătește, prof. înv. primar Silvia-Gabriela Mirea, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu. În cadrul acestei întâlniri, prin intermediul unei scenete cu marionete (animale de pluș), mânuite de reprezentanții CED Gorj, copiii au învățat despre mediul înconjurător, despre poluarea acestuia și despre ce putem face cu toții pentru a-l proteja.

15181219_1220013331370262_7473512430168917569_n bibilot

În cadrul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” funcţionează, din 2013, Centrul Europe Direct Gorj. Grație CED, gorjenii pot avea acces la informaţii legate de Uniunea Europeană. CED are drept obiectiv informarea cetăţenilor gorjeni legat de politicile Uniunii Europene, dar și despre Strategia de Dezvoltare „Europa 2020”. Membrii CED se implică în acțiuni de voluntariat și informare precum cea exemplificată  mai sus.

„CED este, de fapt, un proiect de informare ce face parte din reţeaua pe care comisia europeană a constituit-o la întregul nivel al Uniunii, tocmai pentru o mai bună comunicare cu europenii. Centrul Europe Direct Gorj este un proiect finanţat de Comisia Europeană şi Consiliul Judeţean Gorj şi se adresează tuturor celor care vor să afle mult mai multe informaţii despre Uniunea Europeană”, spun reprezentanții Bibliotecii Județene Gorj.

bibliog

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.