Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ziua Universală a Copiilor a fost celebrată la Școala Gimnazială Nr. 1 din municipiul Motru în prezența autorităților locale, a părinților și elevilor. Astfel, la inițiativa Feliciei Bejenaru, cadru didactic al acestei unități, au fost organizate, cu sprijinul colegilor, numeroase activități cultural-artistice în care au fost implicați elevii mai multor clase. „Am dorit să le reamintim tuturor că drepturile copiilor trebuie respectate în fiecare zi! De aceea am implicat în aceste activități și copiii de etnie romă, dar și pe părinții lor. Au fost momente deosebite, fiecare s-a implicat foarte mult în ceea ce avea de făcut. Am avut momente de dans, muzică țigănească, poezii recitate de copii, cântece, piesă de teatru”, a spus Felicia Bejenaru.

Cadrele didactice Bejenaru Felicia, Gionea Daniela, Crăciun Dorina, Ardeiu Aurora, Voicu Alina, Tîrlea Ana, Brânduşescu Mariana, Buşoi Camelia-Felicia, directorul şcolii, prof. Pîrvulescu Eduard și elevii claselor I A, I B, I E, III A, III D, s-au întâlnit la Școala Gimnazială Nr. 1 Motru cu reprezentanții comunității locale- primarul Jianu Gigel, viceprimarul Morega Cosmin,  Luca Valeria, șeful Serviciului Public de Asistență și Protecție Socială din cadrul Primăriei Municipiului Motru, agent șef principal Scurtu Grigore, mediator şcolar C.J.R.A.E., prof. Popescu Cristina, preotul paroh Zglobiu Dan, președintele Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, Făină Mircea, Stancu Melania Nadia, consilier de probleme rromi, referent Pauliș Dorian,  Gheorghe Feraru,  Vînturiș Cosmina, învățătoarea Ursu Valentina și părinţii elevilor, pentru a reaminti că drepturile copilului sunt legi ce trebuie respectate, nu doar în luna noiembrie ci în fiecare zi. 20 noiembrie este o zi istorică deoarece la acestă dată Organizația Națiunilor Unite a adoptat Convenția cu privire la drepturile copilului. „Copiii au înțeles că sunt diferiți de adulți, că sunt vulnerabili, în proces de dezvoltare și au nevoie de drepturi proprii, cu caracter special. Au învățat că drepturile omului înseamnă să îi tratezi pe ceilalți așa cum le place și lor să fie tratați, și anume cu demnitate, respect, egalitate și dreptate, fără deosebire de cetățenie, naționalitate, rasă, etnie, limbă, sex, orientare sexuală, abilități sau orice alt statut. (…)”, a spus Felicia Bejenaru.

Elevii s-au pregătit temeinic pentru activitățile de pe 20 noiembrie, așa că ziua a fost una extraordinar de frumoasă! Deoarece unul dintre scopurile activității a fost implicarea elevilor de etnie romă și a părinților lor, aceștia au încântat spectatorii cu muzică și dansuri țigănești, momente frumoase „gustate” din plin de cei prezenți, indiferent de vârstă. „Au fost activități interculturale, copiii au prezentat portul specific etniei rome, portul tradițional, dansuri tradiționale, au cântat alături de părinții lor și au fost aplaudați minute în șir! De asemenea, trebuie să îi felicit pe absolut toți elevii implicați în activitățile de pe 20 noiembrie. A fost o zi emoționantă, plină de bucurie, de emoții”, a mai adăugat Felicia Bejenaru.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.