Interviu cu Lavinia Brebu, românca de aur din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”

Interviu cu Lavinia Brebu, românca de aur din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta”

- in Interviuri, Romania civila, Slider
946
1

Lavinia Brebu a obţinut anul acesta şapte medalii la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, desfăşurate în perioada 06 – 16 august la Los Angeles, Statele Unite ale Americii. Este un model de femeie care a reușit să îmbine utilul cu plăcutul. Ne bucurăm să cunoaștem oameni care au o poveste de viață în care determinarea și pasiunea inspiră toate generațiile și ne arată ca totul este posibil.

Reporter: Cum ți-ai descoperit această pasiune și cum ai reușit să îmbini utilul cu plăcutul?

Răspuns Lavinia Brebu:  Am început prin a merge la bazin să învăț să înot la vârsta de 8 ani, fiind ulterior selecționată în grupa de performanță. După 2 ani de antrenamente au început să apară rezultatele la competițiile la care participam, a apărut sentimentul plăcut care-l ai atunci când ești pe podium, iar antrenorul care mă pregătea la acea dată, le-a sugerat părinților că pentru a face înaltă performanță în acest domeniu, este de preferat să continui să înot într-un centru mai mare, clubul sportiv din Turnu Severin neavând tradiție în înot. Așa am ajuns la Clubul Sportiv Reșița, unde mi-am petrecut cei mai frumoși ani ai copilăriei și adolescenței mele! Aici am înotat din clasa a șasea, până după absolvirea liceului, când am ales să plec la Clubul Sportiv Dinamo București, urmând să studiez la Facultatea de Educație Fizică și Sport din București. Am practicat acest sport din pasiune și cu mare cu dăruire, stând plecată de acasă, de lângă familie, de la vârsta de 11 ani, pe o perioadă  de 10 ani! Au fost niște ani minunați, din care am rămas cu amintiri prețioase, ani  în care am legat prietenii pe viață, am cunoscut oameni minunați și am călătorit în țări și locuri pe care, dacă nu făceam înot, nu aveam posibilitatea să ajung. Și singurul regret este că am renunțat mult prea devreme la sportul de performanță (la vârsta de 21 ani) și nu am avut șansa să particip la Jocurile Olimpice!

Reporter:  Când ai participat prima dată la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor? Și cum a fost experiența?

Răspuns Lavinia Brebu:  Prima participare a fost la Jocurile Mondiale ale Pompierilor (ediție care are loc în anii în care nu sunt Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor) în anul 2008, unde am obținut 10 medalii din care 7 de aur, dar la această competiție concurența nu este așa puternică, întrucât nu participă polițiștii. Apoi, în anul 2009, a urmat prima ediție a Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor care a avut loc la Vancouver în Canada. Acolo am obținut doar 5 medalii, niciuna de aur… deoarece în acel an s-a închis Bazinul Olimpic de înot din Tr. severin, iar pentru câteva luni nu am avut posibilitatea de a face antrenamente într-un bazin! Atmosfera la aceste Jocuri Mondiale se aseamănă foarte mult cu cea de la Jocurile Olimpice, pentru că sunt multe discipline sportive, sunt sportivi din întreaga lume, atmosfera este foarte prietenoasă, toată lumea socializează și toată lumea este fericită că este prezentă acolo. Am avut șansa să cunosc oameni noi, cu povești frumoase de viață, să legăm prietenii și să ne revedem de fiecare dată cu mare drag, să ne facem cadou mici atenții și să ținem legătura între noi cu ajutorul rețelelor de socializare. Acesta este spiritul acestor Jocuri, prietenia și o nouă experiență de viață!

Reporter: Care este trofeul tău de suflet și câte premii ai câștigat de-a lungul timpului?

Răspuns Lavinia Brebu:  Trofeul meu de suflet este medalia de argint obținută în 1997 la Campionatele Europene de Înot pentru juniori, de la Glasgow – Scoția. De la această medalie au urmat multe lucruri pozitive în viață. Ca sportivă de performanță am numeroase medalii, sincer nu le-am numărat niciodată! Dar în perioada 1992-2002 am fost multiplă campioană națională, campioană balcanică, plus medaliile de argint și bronz, ca și ele au fost muncite, la care se adaugă și medaliile obținute la numeroasele concursuri internaționale la care participam anual. Ca angajată a ISU am obținut 34 de medalii la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, din care 11 de aur.

Reporter: Ai avut un om care să te inspire, pe care să-l admiri?

Răspuns Lavinia Brebu:  Da, omul care mi-a marcat existența a fost antrenorul de la Reșița, Horațiu Droc. Timp de 6 ani din cei 7 cât am stat în Reșița ( în ultimul an a plecat ca antrenor în Belgia ), acest om mi-a fost atât părinte, cât și prieten, a fost omul în care am avut cea mai mare încredere și față de care nu aveam niciun secret. Lui îi datorez toate rezultatele mele ca sportivă de performanță și consider că am învățat multe de la el și este cel care a contribuit la formarea caracterului meu și anii în care m-a antrenat și-au pus amprenta în mod pozitiv asupra personalității mele.

Reporter:  Ce te face fericită?

Răspuns Lavinia Brebu:  Primul motiv al fericirii mele este băiatul meu, Eric! Este copilul care mi l-am dorit și, deși fizic seamănă mai mult cu tatăl lui, pot spune cu mândrie că are caracterul meu, felul meu vesel de a fi și avem o legătură foarte strânsă pe care sper din tot sufletul să o păstrăm în timp. El este cea mai măreață realizare a vieții mele și de când a apărut pe lume am realizat ce înseamnă să fii fericit doar când cineva îți zâmbește sau te ia în brațe. Alte lucruri care mă fac fericită? Sunt multe: faptul că eu și cei dragi mie suntem sănătoși, faptul că am posibilitatea să călătoresc și să văd țări, orașe sau locuri frumoase sau în care nu am ajuns până acum (în fiecare an încerc să bifez o țară sau un oraș în care nu am mai fost), faptul că am prieteni adevărați care mă apreciează și mă iubesc așa cum sunt (uneori irascibilă, dificilă, extrem de directă în a-mi spune punctul de vedere), faptul ca am visuri care au devenit realitate … și ar mai fi câteva, dar le păstrez pentru sufletul meu, pentru atunci când inima îmi râde de fericire!!!

Reporter:  Care sunt următoarele obiective pe plan profesional?

Răspuns Lavinia Brebu:  Sper din suflet să fiu sănătoasă pentru a face sport în continuare, pentru că anul viitor sunt două competiții,  Jocurile Mondiale ale Pompierilor în Koreea și Campionatele Europene ale Polițiștilor și Pompierilor (încă nu știu locația) și aș dori să particip măcar la una dintre ele. Și bine-nțeles că aș dori să particip în 2019 la următoarea ediție a Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor care va avea loc în China!

Reporter:  Motto-ul după care te ghidezi în viață?

Răspuns Lavinia Brebu:  „Niciodată să nu spui niciodată”. Este de o mie de ori mai bine să fii optimist și să te înșeli, decât să fii pesimist și să ai dreptate.  (Jack Penn).

1 Comment

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *