Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Vineri, 24 iunie, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită să sărbătoriți Ziua Universală a Iei în cadrul unui eveniment cultural organizat împreună cu Primăria Orașului Abrud. Aici, de la ora 11.00, în Sala Atelier a Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, va avea loc activitatea „Ziua Universală a Iei – Poartă IE cu mândrIE”, în cadrul căreia se vor desfășura mai multe ateliere de valorificare a culturii tradiționale, pregătite alături de partenerii noștri: Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” Alba Iulia, Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Școala Gimnazială Daia Română, Biblioteca Comunală Daia Română și Biblioteca Comunală Sohodol.

Din program amintim: prezentarea proiectului „Ziua Universală a Iei”, tema anului 2022: „Apreciere și Recunoaștere”; prezentarea cărților „Lumină la plural”, realizatori: Cornel P. Comșa, Ion Lopădeanu Aiudeanu, în colaborare cu Gheorghe Albu, Marinela Baba și Tamaș Arpad și „Oameni din Munții Apuseni”, de Ion Mărgineanu; „Când vii bade-n șezătoare”, atelier de cusut susținut de membrele atelierului „Alba coase ie”, de la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor”, coordonat de Ana Comșa.

Nu vor lipsi momentele muzicale, de joc popular tradițional și de teatru de inspirație folclorică, prin amabilitatea Corului „Flori de mai”, de la Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, dirijor prof. Cristina Florea, acompaniază la pian prof. Elena Beșliu, Grupului vocal „Țarina” al Cuprumin Abrud, Ansamblului de dansuri populare „Brădeana” din Sohodol, coregraf Oana Joldeș și a grupului de elevi din Daia Română, coordonați de prof. Schiau Elena și bibliotecar Sinefta Cibu, care vor pune în scenă teatrul popular „Lodovica și Indrei”.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.