Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În fiecare an, pedata de 19 februarie, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, pot organiza şi/sau sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate „Zilei Brâncuși”. La Alba Iulia, luni 19 februarie 2024, o serie de instituții au intrat în parteneriat pentru a organiza cum se cuvine „Ziua Brâncuși”.

Începând cu ora 17:00, în spațiul Muzeului Principia (lângă Sala Unirii) va avea loc un eveniment de înaltă clasă în care cei prezenți vor putea viziona expoziția de fotografii care redau succesiunea montării Coloanei Infinite, la Târgu Jiu, în anul 1937. Vizionarea va fi însoțită de conferința cu tema „Istoria realizării în anul 1937 a Coloanei Infinite și montarea ei la Târgu Jiu”, susținută de Ovidiu Rizopol, vicepreședinte al Asociației de Ecologie și Intervenții „Petro Aqua” din Petroșani.

În cadrul aceluiași eveniment vor fi lansate, în premieră la Alba Iulia, Caietele „Petro Aqua”, caietul cu numărul 11 fiind cel care găzduiește în pagini scrise: istoria, construcția, geometria, costul, suferința și activitatea spirituală a maestrului Constantin Brâncuși, investite în Coloana Infinită. Intitulată „Istoria realizării Coloanei Infinite la Atelierele Centrale Petroșani”, prezentarea caietelor va fi susținută de pr. prof. dr. Jan Nicolae.

Evenimentul inițiat de Asociația de Ecologie și Intervenții „Petro Aqua” din Petroșani va fi organizat la Alba Iulia de către Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Filiala Alba a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Intrarea la eveniment este liberă.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.