Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Sâmbătă, 28 octombrie 2023, în organizarea Consiliului Județean Alba, a Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la Alba Iulia au fost decernate Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, pentru anul editorial 2022.

Juriul care a analizat activitatea literară a scriitorilor și care a stabilit premiile ediției a fost format din: Cornel Nistea, președintele filialei Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și președinte al juriului, criticul literar Monica Grosu și scriitorul Mircea Stâncel.

Laureații Premiilor Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul editorial 2022 sunt: Premiul Cartea Anului – Silvia Beldiman și Sonia Elvireanu, Premiul Opera Omnia – Dumitru Toma și Gabriel Petric, Premiul pentru debut – Antonio Doda. S-au mai acordat și alte premii: Premiul pentru poezie – Nicolae Crepcia, Premiul pentru proză – Dumitru Augustin Doman și Gheorghe Jurcă, Premiul pentru eseu – Ion Popescu-Brădiceni, Premiul pentru studii dramatice – Ioan Moldovan, Premiul pentru literatură pentru copii – Rodica Gabriela Chira, Premiul pentru istorie și critică literară – Ion Buzași și Premiul pentru traduceri – Casandra Ioan.

Proiectul Premiile Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România este organizat anual de către Consiliul Județean Alba, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.