Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Din vara aceastui an și până în primăvara lui 2017, mai exact până în mai, în Gorj se va desfăşura proiectul internaţional „Multicultural village”, implementat de Asociaţia Scout Society din Târgu Jiu, finanţat de Uniunea Europeană. Spre sfârșitul lunii august, aici vor veni 50 de tineri și șase țări care participă la acest proiect.

Activitatea principală a proiectului este un schimb de tineri, care va avea loc în perioada 26 august – 4 septembrie, la care vor participa 50 de tineri din organizaţiile a șase ţări partenere proiectului. Tinerii sunt din Bulgaria (Association for Career Development and Training), Ungaria (Innovaform Közhasznú Nonprofit Kft.), Lituania (Open Siauliai District Youth Center, OSDYC), Polonia (Stowarzyszenie Moje Marzenia Spełniają się Youth Association), Slovenia (MLADINSKO KULTURNO UMETNISKO DRUSTVO KI-ADIVO 11) și Turcia (Genç Erişim Derneği). Potrivit reprezentanților Scout Society, scopul proiectului este promovarea cunoaşterii diverselor culturi în rândul tinerilor din mediul rural ca efect al migraţiei – prin metode egale de dezvoltarea durabilă a societăţii. Iar obiectivele principale sunt: încurajarea cunoaşterii a mai multor culturi – a ţărilor participante la proiect; cunoaşterea şi promovarea drepturilor fundamentale/ universale şi europene; identificarea, conştientizarea/prevenirea şi combaterea fenomenului de rasism în societate; stimularea dezvoltării proiectelor Erasmus de către participanţii la proiect.

Vor realiza un film

Pe durata schimbului de tineri, participanții vor fi implicați în diferite activități non-formale, sportive, workshop-uri,  jocuri de rol, prin care tinerii vor promova respectul, înțelegerea și diversitatea culturală și vor asocia valorile necesare pentru a avea o cultură a drepturilor omului, fără discriminare dar cu demnitate umană și respect. „În timpul  proiectului, tinerii participanți vor realiza un film și vor proiecta un joc prin care vor evidenția efectele negative ale rasismului, al discriminării și vor promova o societate în care cetățenii au drepturile egale”, a spus Corina Lebedinscaia, coordonator comunicare.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.