Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Liceul Energetic din Târgu-Jiu a implementat din luna septembrie 2015 până în prezent un nou proiect european, care se numește ERASMUS + „Poluarea electromagnetică produsă de instalaţiile de producere a energiei electrice, liniile de transmisie, substaţii, transportul intra şi inter orăşenesc şi aparatura electrocasnică” (Electromagnetic pollution by installations for electricity production, transmission lines, substations, transport intra and inter cities and appliances). Marți, 27 iunie, la Târgu-Jiu a avut loc conferința de diseminare a rezultatelor acestui proiect important, fiind prezenți importanți specialiști în domeniu.

În cadrul conferinței de diseminare a rezultatelor proiectului, în cadrul căruia Liceul Energetic din Târgu-Jiu a fost coordonator, au avut loc importante schimburi de informație, promovarea inovației și a bunelor practici internaționale pentru dezvoltarea domeniilor de energii neconvenționale! „Evenimentul reprezintă încheierea cu succes a unui parteneriat strategic Erasmus +, desfășurat pe parcursul a doi ani, în care Liceul Energetic a fost coordonator. S-a dorit îmbunătățirea competențelor profesionale și a abilităților personale ale elevilor. Am avut ca parteneri licee, companii și ONG-uri din Spania, Polonia, Grecia, România și Germania. Proiectul aduce în atenție fenomenul poluării electromagnetice și implicațiile sale aspra mediului, precum și studiul modalităților de reduce a riscurilor sale”, a spus profesorul Irina Protesi-Sefter, coordonatorul proiectului din partea Liceului Energetic Târgu-Jiu. Grupul țintă al acestui proiect a cuprins 32 de elevi și 30 de profesori din România, Germania, Grecia, Spania și Polonia, județul nostru fiind reprezentat de opt elevi și 16 profesori de la Liceul Energetic.

Potrivit profesorului Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic Târgu-Jiu, prin acest proiect s-a încercat dezvoltarea la nivel european a competenţelor profesionale ale elevilor în vederea unei mai bune integrări pe piaţa muncii. De-a lungul lunilor în care proiectul a fost implementat au avut loc schimburi de experienţă între instituţiile partenere din Grecia, Polonia, Spania, Germania, nu numai cu instituţiile de învăţământ, ci şi la companii din domeniul energetic. „Este un proiect foarte important pentru liceul nostru, felicitări tuturor celor implicați. Conferința de diseminare a proiectului a avut scopul de a prezenta rezultatele proiectului și impactul asupra elevilor, profesorilor, organizatorilor și comunității locale. Suntem gazde și avem invitați partenerii și invitați din mediul universitar! Fiecare dintre țările participante a avut un aport și un obiectiv de tratat. La anul vom începe un nou proiect legat de stagii de pregătire practică pentru elevi, care vor merge în Cipru, mai multe serii de copii”, a declarat Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic. Proiectul Erasmus+ care se încheie nu este singurul desfășurat de reprezentanții Liceului Energetic Târgu-Jiu. „Liceul Energetic are o istorie în derularea proiectelor internaționale, începând cu 2011-când am câștigat un proiect Leonardo, Turcia fiind coordonator. A fost începutul pentru noi, iar apoi în 2013-2015 am mai avut un proiect Leonardo, în care am avut parteneri Danemarca, Polonia, Cehia. (…) S-a trecut la noua linie de proiecte Erasmus+-poluare electromagnetică. Un subiect neatins foarte mult mult până acum! S-au făcut studii, module, va fi făcută o platformă de e-learning în care elevii vor putea face cursuri, vor afla informații”, a spus Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.