Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Prima ediție a Festivalului Concurs al Cântecului și Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu” își deschide „porțile” duminică, 25 iunie, în comuna Dănciulești. Manifestarea este organizată de Primăria Dănciulești și Consiliul Local Dănciulești în parteneriat cu Societatea Cultural-Științifică RĂDINEȘTI-GORJ și Școala Gimnazială „Cornelius Radu”. Zeci de tineri talentați vor urca pe scenă pentru a încânta juriul și spectatorii prezenți la Căminul Cultural, locul unde se desfășoară competiția.

 

Sărbătoare mare la Dănciulești la sfârșitul acestei săptămâni, căci are loc o prima ediție a Festivalului-concurs al Cântecului și Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu”. Concursul se va desfășura la Căminul Cultural Rădinești, începând cu ora 09:00. Zeci de tineri și copii talentați din Gorj, Dolj și Olt se vor întrrece în cadrul acestei competiții, la cele două secțiuni ale sale: instrumental și voce. Festivalul Cântecului și Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu” se adresează interpreților și tinerilor instrumențiști. „Organizatorii și partenerii își propun încurajarea activităţilor de valorificare a folclorului și de afirmare prin cântec a tinerelor talente cu vârsta între 6–10 ani și 10-14 ani. Festivalul-Concurs va avea Secțiunea Solişti Vocali și Secțiunea Solişti Instrumentişti. Juriul Festivalului-Concurs este format din personalități de seamă din domeniul cercetării şi interpretării folclorului românesc (oameni de muzică, folclorişti, interpreți celebri, redactori muzicali, profesori, dirijori) şi reprezentanți ai organizatorilor și partenerilor”, mai transmit organizatorii pe site-ul Societății Cultural-Științifice Rădinești-Gorj.

Pe scenă vor urca 17 concurenți și alți zeci de adolescenți talentați vor cânta alături de Ansamblul „Cununița” din Dănciulești, în cadrul unui spectacol de câteva ore.

La inițiativa primarului Ion Andronescu și cu aprobarea Consiliului Local Dănciulești, în anul 2013, a luat ființă Festivalul Cântecului și Portului Popular „Mariana Ionescu Căpitănescu”, care a avut loc, an de an, în Duminica Tomii, prima duminică după Sfintele Sărbători de Paște, pe scena construită special pentru acest eveniment în incinta Școlii Generale Dănciulești. „Datorită numărului mare de participanți cu vârsta până la 14 ani și a nevoii de competiție pentru aceștia, la inițiativa Societății Cultural-Științifice RĂDINEȘTI-GORJ și cu aprobarea Primărie Dănciulești și a Consiliului Local Dănciulești, începând cu anul 2017, în localitatea Dănciulești s-a decis să se organizeze și Festivalul-Concurs al Cântecului și Portului Popular MARIANA IONESCU CĂPITĂNESCU în ultima duminică a lunii iunie a fiecărui an, de Ziua Rădineștilor”, spun reprezentanții Societății Cultural-Științifice „Rădinești-Gorj”. Anul acesta, profesorul Constantin M. Arcuș va lansa o nouă carte în cadrul manifestărilor cultural-artistice din 25 iunie.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.