Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Două personalități muzicale remarcabile – Oliver Welter, chitarist și vocalist, și Clara Frühstück, pianistă și artistă sonoră – combină muzica pop, armoniile clasice și sonoritățile experimentale într-o reinterpretare poetică, dar plină de curaj, a celebrului ciclu de lieduri „Winterreise/Călătorie de iarnă” de Franz Schubert. Această producție, care a avut premiera la faimosul Burgtheater din Viena, este prezentată în România la invitația Filarmonicii de Stat Sibiu și a Forumului Cultural Austriac București.

Recitalul cameral din Sibiu va avea loc sâmbătă, 28 ianuarie, ora 19.00, la Sala Thalia. Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, pe iabilet.ro, filarmonicasibiu.ro și Filarmonica Sibiu App, la prețul de 30 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Franz Schubert (1797-1828) termină de compus „Winterreise” în toamna lui 1827, cu un an înaintea morții sale. Lucrarea, care reunește 24 de lieduri pentru tenor și pian pe versurile poetului Wilhelm Müller, este considerată de către specialiști drept unul dintre cele mai frumoase cicluri romantice de astfel de cântece ale lumii.

Intenția lui Oliver Welter și a Clarei Frühstück nu este nicidecum de a realiza o replică în sens clasic a capodoperei lui Schubert. Cei doi artiști își însușesc sensurile muzicale și literare ale „Călătoriei de iarnă”, pe care le reinterpretează în cel mai contemporan mod cu putință. Cu pasiune și o înțelegere profundă a muzicii experimentale, duo-ul scoate la iveală esența acestor cântece de o frumusețe stranie. Liedurile lui Schubert și Müller devin cântecele lui Welter și Frühstück. „Astfel, «Winterreise» nu este doar o călătorie spre amurgul existenței umane, ci și spre cel al pop-rock-ului”, au declarat cei doi artiști.

Rezultatul este „șocant de bun”, așa cum apreciau Fritz Ostermayer și alți critici muzicali austrieci, entuziaști după premiera din 2021, de la Burgtheater/Akademietheater din Viena.

Informații despre evenimentele viitoare: https://filarmonicasibiu.ro/ro/events
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.