Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cele mai frumoase imagini cu Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, au fost postate în mediul virtual în urmă cu doar două zile. Peisajele de pe „Drumul Regelui”, așa cum mai este numită șoseaua, au fost surprinse cu ajutorul unei drone, pe parcursul unei zile, până la lăsarea serii. Videoclipul a fost postat pe un canal care poartă chiar numele celui mai spectaculos drum din țara noastră, autorul realizând și în alte anotimpuri filmulețe de promovare a acestui drum.

Deschisă pentru turiști
Transalpina a fost deschisă începând de sâmbătă, astfel că turiștii se pot bucura din plin de frumusețea șoselei, însă numai în intervalul orar 7:00 – 19:00. Din cauza faptului că nu există sursă de iluminat și se pot produce accidente, pe timpul nopții circulația este închisă. Cei care vor să vadă „Drumul Regelui” o pot face până la căderea primei zăpezi de anul acesta.
„Țara de dincolo de munți” – scurt istoric
Denumirea de „Transalpina” vine de la latinescul „țara de dincolo de munți”. Șoseaua mai este numită și „Drumul Regelui” pentru că, undeva prin anul 1938, după ce a construit acest drum alături de legiunile romane, în drumul lor spre Sarmizegetusa, Carol al II-lea a ales să îl inaugureze parcurgându-l alături de familia regală. Cea mai înaltă șosea din România a ajuns să fie cunoscută mult mai târziu, chiar dacă are o vechime impresionantă, de aproape șapte decenii. Transalpina a fost asfaltată, pentru prima dată, în anul 2009. În ultimii ani, acest spectaculos drum atrage mii de turiști, iubitori ai frumuseții naturii.
Video cu Transalpina, imagini filmate cu drona:

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.