Delfinariul din Constanța se numără printre atracțiile principale ale orașului. Acesta aparține de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMSN). Apa din cele două bazine vine din Marea Neagră și în 2005 este complet reabilitat la standarde înalte. În această zonă cin Constanța, pe lângă Delfinariu, turiștii mai au la dispoziție Planetariul, Acvariul, Observatorul Astronomic sau Microrezervația și Expoziția de păsări exotice și de decor.
„Având o tradiţie instituţională de peste o jumătate de secol, cu o excelentă bază materială şi o structură pluridisciplinară, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa se constituie un reper important în peisajul cultural şi ştiinţific al municipiului, cu valoare emblematică pentru oferta estivală a litoralului românesc.
Evoluţia în timp a instituţiei, nevoile diversificării continue a ofertei publice, însuşi ritmurile alerte de creştere a marelui oraş, au determinat apariţia şi dezvoltarea funcţională a doua amplasamente, fiecare având domenii diferite ale actului educaţional şi anume: edificiul cochet al Acvariului, deschis publicului în anul 1958 după renovarea unei vechi clădiri de pe esplanada falezei, în imediata vecinătate a Cazinoului.” , este precizat pe site-ul delfinariului.
Ni Ni și Chen Chen îi așteaptă pe turiști în fiecare zi
Delfinariul din Constanţa şi-a început activitatea la 1 iunie 1972, constituind prima formă muzeistică de acest gen din ţară şi prima din sud-estul Europei la acea dată. În amfiteatrul cu piscină şi în bazinul acoperit, se organizează demonstraţii cu delfini.
Noua sală ce înconjoară bazinul unde cei doi delfini, Ni Ni și Chen Chen, desfășoară spectacolele și-a dublat capacitatea de la 600 de locuri cât avea în trecut, la 1300 de locuri în prezent și va putea fi folosită atât vara cât și iarna
Pentru cei care vreți să mergeți să îi vedeți pe cei doi delfini o puteți face în fiecare zi, de luni până vineri, după următorul program: Luni-Vineri: 11:00, 15:00 și 17:00, Sâmbătă-Duminică: 11:00, 13:00, 15:00 și 17:00
Totodată, tarifele sunt: 60,00 lei adulți, 40 lei însoțitor, 15 lei pentru elevi și studenți, iar copii până în șapte ani ai intrarea gratuită.