Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Opera Națională București a început noul an cu spectacole sold out. Prima săptămână a anului 2023 aduce pe scena operei bucureștene două titluri de referință de operă și balet: spectacolul „Carmen” de Georges Bizet și spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

„Sâmbătă, 7 ianuarie 2023, ora 18:30, vă așteptăm la spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet. Sonoritățile de inspirație folclorică folosite de compozitorul Georges Bizet impun la fiecare punere în scenă prezența unor elemente care situează acțiunea la Sevilla, un oraș plin de culoare, zgomot de castaniete și de pași flamenco. În acest spirit este construit și spectacolul de pe scena Operei Naționale București, în tonuri calde, în care abundă nuanțe de galben, portocaliu și roșu.

Duminică, 8 ianuarie 2023, ora 18:30, vă invităm la spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski. Ceaikovski a început lucrul asupra creației sale „Spărgătorul de nuci” în luna ianuarie a anului 1892, iar în martie lucrarea a fost terminată, dând dovadă de o ireală forță inspiraţională ce a creat o capodoperă, în care muzica și dansul se împletesc într-o perfecțiune desăvârșită.” au precizat organizatorii.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.