Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

14088825_10207050936300457_1456452966_nCarmen Ciortan este o elevă ambițioasă care a fost învățată de părinții săi că trebuie să lupte pentru a-și împlini visurile. Studiază la Colegiul din Mătăsari și are rezultate foarte bune la învățătură, fiind și vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Gorj.

De când a intrat la liceu, Carmen Ciortan a fost aleasă președinte ale elvilor din Colegiul Mătăsari, dar și vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor din Gorj. Deși este un copil, a făcut față cu brio funcțiilor pe care le-a deținut și s-a implicat activ în taote activitățile și acțiunile celor două organisme. „Am trecut în clasa a XI-a, la profilul Servicii, specializare Economic, în cadrul Colegiului 14111680_10207050936260456_1472124427_nTehnic Mătăsari. Pot spune că rezultatele mele şcolare sunt destul de bune, încă din clasa I încercând să mă menţin printre elevii premianți din clasă. Din clasa a IX-a, sunt preşedinta a Consiliului Şcolar al Elevilor, dar şi vicepreşedinte al Consiliului Județean al Elevilor Gorj. De asemenea, pot spune că sunt și voluntar la două asociații. Îmi place corectitudinea, disciplina și sunt un om onest, căruia îi place lucrul în echipă. Această funcţie cred că m-a responsabilizat. Ca vicepreşedinte, preiau atribuțiile președintelui în cazul în care acesta se află în imposibilitatea de a le îndeplini şi colaborez cu acesta în privinţa organizării CJE, implementării şi organizării de proiecte, dar exercit şi atribuţiile ce îmi sunt delegate de către preşedinte”, a declarat eleva Carmen Ciortan, din comuna Mătăsari.

Prietenia, lucrul cel mai valoros

Este doar o copilă, însă de la părinții săi a învățat lucruri importante. Adoră să călătorească și speră să viziteze cât mai multe locuri din lumea aceasta: „Îmi place foarte mult să dansez și să ascult muzică, să-mi petrec timpul cu familia dar şi cu prietenii. Pentru mine, prietenia este acea relație caldă care ne dă încredere în noi și ne dă curajul să acționăm în unele momente mai mult sau mai puţin dificile. Prietenia este ceva profund care nu ar trebui rostit cu atâta uşurinţă, este cel mai preţios lucru!”, a spus adolescenta.

Vrea să își protejeze familia

14089617_10207050943060626_1481245018_nÎn toamna acestui an, Carmen va împlini frumoasa vârstă de 17 ani. Adolescenta spune despre sine că este ambițioasă și că părinții au învățat-o mereu că nu trebuie să se lase învinsă de greutăți: „Încă de mică mi-am dorit să devin poliţist, pentru a-mi proteja familia. Asta mi-am dorit de mică și asta sunt sigură că voi face. Îmi place foarte mult să călătoresc, să-mi descopăr ţara, să interacţionez cu cât mai multe persoane, sunt mereu deschisă către nou, sunt ambiţioasă, îmi cunosc idealurile şi lupt să mi le ating. Am o soră mai mare, are 20 de ani și studiază la Facultatea de Drept din Cluj, la Universitatea Babeș Bolyai. Părinții noștri dețin un magazin în Mătăsari, unde şi locuim, de altfel, și se ocupă împreună de această afacere! Ei mi-au oferit de mică o educaţie aparte, mi-au fost alături în orice situaţie, mi-au oferit tot sprijinul lor. Ştiu că mă pot baza pe ei! Mi-au spus mereu să merg pe principul «respectă şi vei fi respectat», de altfel, m-au învăţat că nu trebuie să depind de nimeni şi să-mi asum orice greşeală”, spune adolescenta.

Pune multă pasiune în ceea ce face

14081297_10207050936220455_1814800763_nGrație celor două funcții pe care le deține, Carmen Ciortan s-a implicat activ în mai multe proiecte. De-a lungul anilor, a învățat foarte multe lucruri noi doar pentru că a interacționat cu alți elevi, dar și cu profesori și din tot Gorjul. „În cadrul Consiliului am organizat «DragoDance», eveniment în baza căruia s-a susţinut un concurs de dans între trupe aparţinând liceelor din județul Gorj. Banii obţinuţi din bilete au fost donaţi în scopuri caritabile. De Crăciun, am pus mâna de la mâna şi am făcut pachetele pentru oamenii care colindau pe stradă. De 8 martie, am împărţit în centrul oraşului Târgu-Jiu ghiocei și bilețele pentru mămici. Consider că toate proiectele au fost importante în felul lor, unul mai important că celălalt. Până acum, nu am primit nicio sesizare din partea colegilor. Probleme sunt, dar de aceea suntem noi pentru a găsi o soluţie favorabilă ambelor părţi”, a adăugat Carmen Ciortan.

Experiențe noi

14111858_10207050942980624_890209875_nVara aceasta, Carmen Ciortan a participat la o tabără în județul Mehedinți, de unde s-a întors mult mai bogată sufletește. „Tabăra a fost o experiență unică și de neuitat. Am întâlnit oameni din toată ţară, care provin din diverse medii de viaţă fiind ceva nou pentru mine. Mi-am făcut prieteni noi și voi păstra legătura cu ei. Am dobândit noi cunoştinţe în artă teatrală şi a filmului. Trebuie spus că organizatorii și voluntarii sunt niște oameni excepționali care au făcut tot posibilul ca noi să ne simțim ca într-un mediu familial, voluntarii care sunt de vârsta participanţilor au rupt o parte din timpul lor pentru a fi alături de noi şi a ne integra pe toţi într-o singură echipă. Am să revin cu mare drag în acel loc!”, a declarat Carmen Ciortan.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.