Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Tania Vezure are 14 ani și a fost elevă a Școlii Gimnaziale Nr.1 Rovinari, adolescenta fiind printre elevii eminenți.  Ea a obținut rezultate de peste 90 puncte la toate concursurile și olimpiadele la care a participat de-a lungul timpului, iar după examenul de Evaluare Națională a fost admisă la Colegiul Național „Spiru Haret”. Îi plac foarte mult Istoria și Limba Română, dar Limba Engleză este preferata ei, aceasta fiind și disciplina la care Tania a obținut cele mai bune rezultate, până în prezent. Din clasa a III-a a început să îndrăgească această limbă străină, asta datorită profesoarei sale Sîrbu Beatrice, care prin maniera sa de a preda, a ajutat-o să facă performanță la această materie. Totuși, tânăra se folosește și de internet pentru a-și perfecționa abilitățile de limba engleză, limbă ce-i va fi foarte utilă în viitor. Taniei Vezure îi place foarte mult să și citească, ea delectându-se cu operele ilustrului dramaturg Ion Luca Caragiale, pe care le consideră „savuroase”.   

Reporter: Ce materii îndrăgești la școală și care din ele ți-a adus cele mai importante premii?

Tania Vezure: La școală, materiile mele preferate sunt Limba Engleză, Istoria și Limba și Literatura Română. Dar engleza mi-a plăcut cel mai mult, iar la această materie am avut cele mai bune rezultate.

Reporter: De când îți place engleza și cum ai ajuns să te pricepi atât de bine la această disciplină?

Tania V.: A început să-mi placă engleza în clasa a III-a, când doamna Sîrbu Beatrice a început să predea la clasa mea. Și mama m-a ajutat, dar cel mai mult am învățat singură, de pe internet. Deci e adevărat, tehnologia chiar ne poate învăța ceva!

Rep.: Îți mai plac și alte limbi străine sau îți dorești să înveți altele? De ce?

T.V.: Deocamdată nu cunosc prea bine alte limbi străine, dar mi-am propus ca în această vacanță de vară să învăț spaniola, căci mi se pare o limbă interesantă și știu că mă va ajuta în viitor.

Rep.: Ce rezultate ai obținut la concursurile școlare la care ai participat?

T.V.: Am participat la multe concursuri și olimpiade și am obținut, mereu, un punctaj de peste 90 de sutimi. De cele mai multe ori, m-am clasat pe locul II, dar sunt sigură că pot mai bine și de aceea mă pregătesc cât mai mult.

Rep.: Îți place să citești? Care sunt autorii tăi preferați?

T.V.:Îmi place foarte mult să citesc. Am un singur autor preferat, iar acela este Ion Luca Caragiale, care deși pare cam demodat pentru cei de vârsta mea, avea o viziune comică și inteligentă față de viața cotidiană.

Rep.: Ce pasiuni ai și cum îți petreci timpul liber?

T.V.: Din păcate, încă nu mi-am găsit o pasiune sau un hobby care să mă atragă. Timpul liber mi-l petrec citind, vizionând filme, sau afară, alături de prieteni.

Rep.: Știu că ești o elevă eminentă, ce ai ales să faci după Evaluarea Națională?

T.V.: După Evaluarea Națională am ales să îmi continui studiile la Colegiul Național „Spiru Haret”, bilingv.

Rep.: Ce ai vrea să le transmiți colegilor și dascălilor tăi?

T.V.: Dragi colegi și profesori, fără voi școala nu ar mai fi fost la fel. Mereu mi-ați ridicat moralul în zilele posomorâte și mi-ați adus zâmbetul pe buze. Nu vă voi uita niciodată!

Rep.: Ce ai învățat de la cei mai în vârstă ca tine?

T.V.: De la cei mai în vârstă am învățat că cel mai bine să fii sincer întotdeauna și să fii tu însuți, indiferent de situație.

Rep.: Ce ți-ai dori să poți face în viitorul apropiat?

T.V.: În viitor, îmi doresc să aduc câteva schimbări în viața mea și să devin o persoană mai bună, căci pentru mine asta contează cel mai mult: să fiu un om bun și să inspir pozitivitate tuturor celor din jur.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.