Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Muzeul de Artă Vâlcea va găzdui evenimentul de lansare a Ghidului de bune practici pentru păstrarea specificului local valoros al stațiunii Băile Govora, pe data de 10 august, începând cu orele 16:00. La eveniment vor lua cuvântul arh. Alexandra Stoica, director adjunct restaurare în cadrul Institutului Național al Patrimoniului (TBD), arh. Dan Felix Paraschiv, coordonatorul punctului de lucru Râmnicu Vâlcea al OAR Filiala Sibiu Vâlcea, și Gabriela Solomon, director de programe în cadrul Fundației Comunitare Vâlcea. Discuția va fi moderată de Irina Leca, vicepreședinte Studiogovora și coordonator al Ghidului de bune practici.

Ghidul face parte dintr-un proces mai larg de cercetare a istoriei și morfologiei urbane, de înțelegere a mecanismului de formare urbană, de cartare și analiză cu orientare dublă a fondului construit existent și a potențialului său. El reprezintă o modalitate concretă prin care proprietarii de clădiri din zone cu specific arhitectural local se pot informa și documenta pentru a păstra valorile spațiului construit. Băile Govora este una dintre primele stațiuni balneare istorice din țară care beneficiază de un astfel de document, publicat de echipa Studiogovora.

Lansarea Ghidului va fi însoțită de o expoziție de planuri, fațade și alte reprezentări de
arhitectură care ilustrează specificul local, așa cum încearcă Ghidul să îl definească.
Expoziția reprezintă o relevare grafică a atmosferei urbane care trebuie păstrată și va putea fi vizitată până duminică, 13 august. Evenimentul face parte din programul Zilelor Arhitecturii Balneare la Govora, ce reunește activități culturale, educative și de timp liber în stațiune.

Ghidul a fost realizat cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, prin Timbrul de
Arhitectură.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.