Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Galeria „Sub-sol” a Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea („Casa Simian”) găzduiește, începând de pe 16 februarie 2023, expoziția personală de pictură, grafică și obiect intitulată „Note de sub-sol” a artistei vizuale Emilia Persu, din București.

Emilia Persu a absolvit secția de pictură a Universității Naționale de Artă, în 1998, la clasa profesorului Florin Mitroi. A expus în România și peste granițe, fiind totodată și curatorul mai multor prestigioase expoziții de grup. A participat la simpozioane de creație din Austria, Franța, India, Rusia, Taiwan. A deschis numeroase expoziții personale, printre care se numără cele de la Berlin – Germania (2022), Budapesta – Ungaria (2020), Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia (2017), Ohrid – Macedonia (2016).

În anul 2019, Emilia Persu a fost curatorul expoziției românești de artă contemporană, intitulată ”ART at EP”, deschisă la Parlamentul European de la Bruxelles.

Expoziția „Note de sub-sol” propune publicului din Râmnicu Vâlcea mai multe serii de lucrări realizate în perioada 2020-2022, în diferite tehnici, precum pictură pe pânză, grafică în tehnică mixtă, colaj și obiect.

Lucrările Emiliei Persu sunt compoziții abstracte, de factură conceptuală, instrospective și autoreflexive, al căror nucleu îl reprezintă viața și experiența trăită, ambele convertite în expresii vizuale spectaculoase și apte să provoace, la rândul lor, reflecții și interogații. Aceste lucrări pot fi revendicate, totodată, de la surse livrești, pentru că aparțin unei artiste cultivate, care citește și călătorește mult, prețuind muzica și toate formele elevate ale spiritului.

Vernisajul expoziției semnate Emilia Persu va fi însoțit de recitalul de chitară și blockflote susținut de Daniel Marinescu, un pasionat de muzică, activ din 1979, în cadrul formațiilor „Acid” și „Atac”, cu aceasta din urmă participând în 1982, la Festivalul de Rock „Primăvara baladelor” de la Râmnicu Vâlcea.

Vernisajul expoziției „Note de sub-sol” va avea loc la Galeria „Sub-sol” a Muzeului de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, joi, 17 februarie 2023,  ora 17.00. Expoziția va fi deschisă în perioada 16 februarie – 16 martie 2023

 

Distribuie:

1 Comment

  • Recomandări evenimente ale UAP (Uniunii Artistilor Plastici) - partener al Jurnalului Bucureștiului. - Jurnalul Bucurestiului, 15 februarie 2023 @ 8:50 Răspunde

    […] Galeria „Sub-sol” a Muzeului de Artă din Râmnicu Vâlcea („Casa Simian”) găzduiește, în perioada 16 februarie– 16 martie, expoziția „Note de sub-sol” a artistei vizuale Emilia Persu, din București.  Evenimentul, al cărui vernisaj va avea loc joi, 17 februaire, ora 17h00, propune publicului mai multe serii de lucrări realizate în perioada 2020-2022, în diferite tehnici: pictură pe pânză, grafică în tehnică mixtă, colaj și obiect. Curator este Luiza Barcan, iar coordonator al proiectului este Gheorghe Dican. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.