Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Bucharest Opera Festival revine cu o a doua ediţie în perioada 16 iunie – 24 iunie 2023 pe scena Operei Naţionale Bucureşti și aduce în prim plan montări spectaculoase, savuroase, dar şi surprinzătoare de operetă și musical: „Bal la Savoy” de P. Abraham (Opera Națională Română Timișoara, 20 iunie) – în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, „Văduva veselă 2.0” de F. Lehár ( Opera Națională Română Iași, 22 iunie) – care marchează şi revenirea regizorului Andrei Şerban pe afişul festivalului, unde anul trecut a fost prezent cu două titluri – şi „Kiss me Kate” de C. Porter (Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, 24 iunie), care reafirmă deschiderea gazdelor faţă de musical, ca o reverenţă făcută publicului. Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.
(Spot BOF, concept video: Virgil Oprina/ Opera Națională București)

Opera Națională Română din Timișoara invită publicul la spectacolul de operetă „Bal la Savoy”, de Paul Abraham, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, sâmbătă, 24 iunie 2023, de la ora 19.00, în cadrul celei de-a doua ediții a Bucharest Opera Festival, care va avea loc în sala de spectacole a Operei Naționale București.

Un spectacol cosmopolit, dezinvolt și exploziv, o operetă spumoasă, care surprinde fascinanta modernitate a metropolei germane fără falsa pudoare, o veritabilă explozie de libertate și de bucurie de a trăi a societății berlineze. Farmecul și energia debordantă sunt transpuse într-o poveste în două acte, ce se petrece la Nisa, despre un cuplu de tineri căsătoriți, a căror loialitate este pusă la încercare. Recent întors din luna de miere alături de soția sa, Madeleine, marchizul Aristide de Faublas primește o telegramă de la fosta sa iubită, Tangolita, care îl provoacă la o întâlnire la balul anual de la hotelul Savoy.

Opera Națională Română Iași participă la cea de-a doua ediție a Bucharest Opera Festival cu Văduva veselă 2.0 de Franz Lehár, în regia lui Andrei Șerban. Evenimentul va avea loc joi, 22 iunie 2023, ora 19:00, pe scena Operei Naționale București.

Spectacolul „Văduva veselă 2.0” se situează la linia de demarcaţie dintre operetă şi musical. Varianta regizorală curentă este văzută ca o fascinantă oglindă a vremurilor noastre prin dialoguri şi relaţia dintre personaje. Iar tema iubirii sincere rămâne elementul care creează puntea de legătură cu libretul original. Muzica lui Franz Lehár este pusă în valoare de momente coregrafice spectaculoase, scenografie captivantă şi schimburi de replici pe cât de actuale pe atât de amuzante. „Văduva veselă 2.0” este a patra variantă a operetei lui Lehár propusă de maestrul Andrei Șerban, primele montări având loc la Welsh National Opera din Cardiff (Țara Galilor) și Wiener Staatsoper (Austria).

Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” participă la cea de-a doua ediție a Bucharest Opera Festival cu spectacolul „Kiss me, Kate!” de Cole Porter și libretul lui Sam și Bella Spewack. Evenimentul va avea loc la Opera Națională București sâmbătă, 24 iunie 2023, ora 19:00.
(Trailer Kiss me, Kate – Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”)

Musicalul Kiss me, Kate! face parte din cele câteva titluri care au avut un succes enorm,  încă de la premiera mondială, din 1948, succes care a continuat până în zilele noastre, pe Broadway dar și în diferite colțuri ale lumii. Dar nu succesul este elementul definitoriu al acestui titlu, cât faima de a face parte din acele lucrări clasice ale genului, care dețin „regula de aur”, fără de care comedia muzicală, sau „musical”-ul, cum este denumit pe scurt, nu ar putea exista.

Această „regulă de aur” a fost stabilită odată cu ieșirea la rampă a unui titlu care, paradoxal, este mult mai aproape de genul operetei. Este vorba de „Show Boat” de Jerome Kern, care subliniază, de altfel nașterea și definitivarea acestui gen de spectacol, urmărind ceea ce compozitori din vechime au căutat să obțină (Christoph Willibard Gluck, Claudio Monteverdi, Richard Wagner) și anume un sincretism total al artelor ce compun spectacolul muzical.

Bucharest Opera Festival îşi doreşte să contribuie în mod decisiv la includerea Bucureştiului în circuitul marilor oraşe organizatoare de festivaluri internaţionale, devenind un excelent promotor al turismului cultural. Bucharest Opera Festival urmăreşte consolidarea unei platforme de prezentare a celor mai valoroase companii de operă şi balet din ţară și nu numai în context internaţional, care să încurajeze schimburile culturale şi să promoveze proiectele muzicale şi culturale ale acestora.
Programul festivalului:
  • Vineri, 16 iunie, ora 19:00 – „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, dirijor Ethan Schmeisser (Opera Națională București)
  • Sâmbătă, 17 iunie, ora 19:00 – „Manon Lescaut” de G. Puccini (Teatrul Național din Belgrad – Opera Madlenianum)
  • Duminică, 18 iunie, ora 19:00 – „Castelul lui Barbă Albastră” și „Mandarinul miraculos” de B. Bartók (Opera Maghiară din Cluj Napoca)
  • Luni, 19 iunie, ora 19:00 – „Pescuitorii de perle” de G. Bizet (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța)
  • Marți, 20 iunie, ora 19:00 – „Bal la Savoy” de P. Abraham (Opera Națională Română Timișoara)
  • Miercuri, 21 iunie, ora 19:00 – „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart (Opera Braşov)
  • Joi, 22 iunie, ora 19:00 – „Văduva veselă 2.0” de F. Lehár ( Opera Națională Română din Iași )
  • Vineri, 23 iunie, ora 19:00 – „Pelléas şi Mélisande” C. Debussy (Opera Maghiară de Stat din Budapesta)
  • Sâmbătă, 24 iunie, ora 19:00 – „Kiss me Kate” de C. Porter ( Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian București)
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.