Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 În scurt timp de la apariția sa publică, pe scenele unor concursuri și festivaluri de folclor, interpreta Roxana Croitoru a devenit foarte îndrăgită de publicul din România. Talentată, foarte muncitoare și plină de pasiune, Roxana, deși are doar 16 ani, știe foarte bine ce vrea să facă pe viitor: își clădește de pe acum o carieră în folclorul românesc!

roxana-maain

Face parte dintr-o familie frumoasă, de oameni muncitori, pentru care copila de liceu reprezintă totul. Roxana Croitoru este considerată de specialiștii din domeniu drept una dintre cele mai bune voci ale Gorjului. Interpreta este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Spiru Haret”, la profilul învățători-educatori. Adolescenta a copilărit la Hobița și Tismana, iubind viața la țară. De câte ori ajunge pe câmpurile și dealurile din satele sale mult-iubite, eleva cântă, mulțumind-i, astfel, lui Dumnezeu pentru harul pe care i l-a dat. „Am o familie frumoasă, nu am frați, nu am timp pentru a avea prieteni foarte mulți, în schimb pe toți aceștia reușesc să-i înlocuiască părinții mei sunt fericită că îmi trăiesc bunicii, care pe lângă părinți, îmi sunt mereu alături. Mi-aș fi dorit ca măcar unul dintre părinții mei să fi îmbrățișat cântecul popular. Dar nu, niciunul dintre ei nu au cântat vreodată. Tatăl meu este cadru M.A.I, iar mama mea este profesoară. Părinții mei mereu îmi spun să fiu un om bun, iubitor, corect și oriunde aș ajunge în viață să nu uit de unde am plecat”, a spus Roxana Croitoru.

roxan

Cântă de când se știe

Adolescenta talentată cântă de când era mică și din clasele primare a început să ia cursuri de canto. În 2010, Roxana Croitoru a urcat pentru prima dată pe o scenă: a cântat în fața unei biserici și în fața unui juriu și a oamenilor din sat. În acel moment, juriul i-a acordat șansa de a merge mai departe. „Muzica populară mă relaxează, mă face să mă simt în largul meu. Mai exact, pentru mine muzica reprezintă Biblia sufletului. Nu am emoții foarte mari pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac, iar publicul mă susține și mă încurajează prin aplauze”, a spus tânăra. De-a lungul ultimilor ani, fata a participat la numeroase concursuri și de fiecare dată a câștigat premii importante. „Îmi place să fiu în competiție cu copiii asemeni mie, din diferite zone ale țării. Am câștigat trofeele la Festivalurile Naționale Bobobel de la Bacău, Cununa Petrolului-Moreni, Dor de cântec românesc-Buzău, Zâmbet de copil-Herculane, Salba Prahovei-Prahova, Dobroge vatră de Folclor românesc”, a declarat Roxana Croitoru.

roxa

Dorințe de viitor

Pe viitor, Roxana Croitoru își dorește să urmeze o facultate în domeniul muzical și să devină din ce în ce mai cunoscută și apreciată de public. „Vreau să păstrez cât mai mult linia autentică a cântecului popular, să nu mă abat de la folclorul adevărat. Îmi doresc să urmez o facultate în domeniul muzical, să scot un nou album și să fiu sănătoasă. Punând suflet în tot ceea ce fac și muncind zi de zi cu seriozitate, îmi doream să fiu cât mai cunoscută, să evoluez. Cu toate acestea, nu mă consider o vedetă, îmi place să fiu un om normal, mulțumind zi de zi bunului Dumnezeu. Îmi place să colecționez costume populare”, a spus artista.

roxam roxana-croitoru-revel-3

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.