Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

A căzut un perete al Culei Glogovenilor din Glogova, județulGorj. Muncitorii care se ocupau de reabilitarea clădirii au avut parte de o surpriză neplăcută atunci când un perete din cărămidă s-a prăbușit complet. Se pare că acest perete nu avea fundație, motivul principal al prăbușirii.

Primarul din Glogova a anunțat că se așteaptă rezultatele unei expertize care să determine cea mai bună soluție pentru reconstrucție. Este posibil ca firma constructoare să fi comis o eroare, mai ales că clădirea nu prezenta o degradare semnificativă înainte de începerea lucrărilor.

Firma Rustic din Baia Mare se ocupă de reabilitarea Culei Glogovenilor, dar și a Culei Cioabă-Chintescu din satul Șiacu, Slivilești. Valoarea investiției pentru Cula Cioabă-Chintescu este de 2,5 milioane de lei, iar muncitorii vor trebui să fie extrem de atenți, dat fiind starea avansată de degradare a clădirii. Expertizele recente arată că Cula de la Șiacu prezintă riscuri semnificative în caz de cutremur, fiind necesare măsuri speciale de consolidare.

„Expertul și consultantul care supervizează lucrările vor trebui acum să găsească soluți…”

”Firma care a refăcut acoperișul clădirii istorice din 1700, aflată în proces de consolidare a zidurilor fără fundație, a întâmpinat o situație neașteptată. În timp ce se lucra la reabilitarea structurii, o parte din zid s-a desprins și a căzut.

Expertul și consultantul care supervizează lucrările vor trebui acum să găsească soluții pentru a remedia situația și a continua procesul de consolidare. Clădirea, care a fost edificată în anul 1700 și a fost reabilitată ultima dată în 1986 de către minerit, este o parte importantă a patrimoniului istoric al comunei noastre”, a transmis primarul localității.

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.