Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Talentata interpretă Petronela Bîrsilă, din municipiul Motru, elevă a Liceului de Artă „Constantin Brăiloiu”, a participat zilele trecute la un festival internațional care a avut loc în orașul Siofok din Ungaria. De aici, Petronela Bîrsilă s-a întors cu premiul III și o diplomă de excelență!

 

Din ce în ce mai multe participări la festivaluri naționale și internaționale a bifat talentata Petronela Bîrsilă în ultimele luni. Și la fel ca întotdeauna, mereu a fost pe podium, la înălțimea așteptărilor! Ultimul festival internațional la care eleva în vârstă de 15 ani a participat a avut loc zilele trecute în orașul Siofok din Ungaria. Pe scenă au urcat concurenți din opt țări din Europa: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Ungaria, Italia, România, Serbia și Slovenia. Petronela Bîrsilă a interpretat două piese: una cu vocea, cealaltă cu instrumentele. Și de această dată, muzica gorjenească a umplut de bucurie sufletele spectatorilor! „A fost un festival cu participare numeroasă, foarte mare. Am cântat două piese, una vocal și cealaltă cu instrumentele. Au fost opt țări participante. Concursul s-a desfășurat în trei zile astfel: ziua întâi de concurs, ziua a doua de concurs și apoi festivitatea de premiere. Festivitatea de premiere a avut loc pe un vas de croazieră, având astfel ocazia să vedem Lacul Balaton în toată splendoarea lui. Mulțumesc celor care m-au ajutat să ajung aici. Am crezut că fiind concurentul cu numărul 113 o să am puțin ghinion, dar din fericire Dumnezeu a fost cu mine și am reușit din nou să obțin un premiu”, a spus Petronela Bîrsilă.

Talentata gorjeancă are o voce spectaculoasă și știe să cânte la nai, dar și la mai multe pseudoinstrumente, fiind eleva maestrului Ștefan Popescu de Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. Solista are la activ zeci de medalii și premii, o participare încununată de succes la emisiunea „Next Star” și multe planuri de viitor!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.