Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

gara veche din orașul Târgu JiuO imagine cu gara din orașul Târgu Jiu a fost postată de Ion Țîrlea, pe pagina sa. În fotografie apar împreună gara veche, dar și noua gară ce era în construcție și urma să fie dată în folosință în 1989.

„Poate mulți păstrăm amintirea unei persoane dragi căreia nu i-am mulțumit îndeajuns, care ne-a condus grijulie până la tren, ne-a cumpărat pachet deși trenul făcea doar câteva ore până la destinație, iar în ultimul moment a mai dat o fugă și până în spatele gării să ne ia vreo două reviste de integrame…să nu cumva să ne plictisim pe drum, iar acum suntem în imposibilitatea faptului de a-i arăta recunoștința.

Gara a fost, și cred că încă a mai rămas, un spațiu cu o anumită încărcătură emoțională, un loc ce generează amintiri, are magnetismul ei și o anumită aură ce nu poate fi descrisă în cuvinte. Are sunetul ei, are mirosul ei, o poartă a călătoriilor, un loc al despărțirii, al regăsirii și ceea ce cred că e cel mai important este un loc ce întruchipează nesățioasa bucurie a întoarcerii, aici este tărâmul unde dorul se transformă în acasă”, a postat Ion Tîrlea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.