Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

ecaterina tFilmul documentar „Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român“, realizat de către documentaristul gorjean Dorin Brozbă, va fi prezentat în marile orașe din Moldova și în localitățile apropiate frontului de la Mărășești.

Turneul de prezentare a filmului documentar va avea loc în perioada 1-7 mai și va fi susținut de Primăria Târgu Jiu, Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu“ și Radio România Iași.

„Vom fi prezenți la Onești, la Iași, la Vaslui, la Chișinău, la Mărășești și, bineînțeles, la Fitionești, locul unde a trecut în eternitate și, în final, vom ajunge la Școala Gimnazială «Ecaterina Teodoroiu» din Brăila, singura instituție de învățământ din afara județului Gorj, care poartă numele eroinei. Acolo, la Brăila, există și o statuie a Ecaterinei Teodoroiu, care este în fața Primăriei Brăila. Ajungem de unde a început povestea filmului documentar“.

Filmul documentar va fi prezentat în mai multe localități din Gorj

Prezentarea filmului documentar „Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român” va fi prezentat, apoi, și în alte localități din județul Gorj.

„O să facem câteva prezentări a filmului la Rovinari, la Turceni, la Târgu-Cărbunești, la Țicleni și la Filiași, locurile unde a luptat Ecaterina și a fost rănită la Răcari, în apropiere de Filiași. Mi-aș dori ca autoritățile locale sau instituțiile de cultură ale Gorjului să monteze plăcuțe pe locurile unde s-au dus luptele respective, mai ales că anul viitor se împlinesc 100 de ani de la făurirea României Mari”, a mai precizat Dorin Brozbă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.