Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

tudor-ioan-popescu-3Carierele de succes cer visuri mari încă din anii adolescenţei, iar Tudor Ioan Popescu este un exemplu în acest sens. Fost absolvent al Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, tânărul de 19 ani a ajuns să studieze în cadrul Universității Tehnice de Construcții București. Încă de mic l-a fascinat acest domeniu, tatăl său fiind cel care i-a inspirat dorinţa de a clădi şi a lăsa ceva în urma sa. Pe lângă domeniul ales, din care va face carieră în viitorul apropiat, târgujianul este pasionat de geografie, fiind olimpic în liceu la această disciplină de învăţământ.  În plină formare profesională şi cu un bagaj de visuri, Tudor vrea să ajungă să aibă propria firmă de proiectare. Ştie că pentru asta este nevoie de multă muncă şi dedicare, aşa că a început să îşi clădească drumul spre succes pas cu pas.
Reporter: Ce anume te-a motivat să studiezi la Universitatea Tehnică de Construcții București?

Tudor Ioan Popescu: Încă de când eram mic am avut tangențe cu domeniul construcțiilor, tatăl meu fiind inginer constructor și cum de fiecare dată priveam fascinat la planșele sale, am început să îmi doresc din ce în ce mai mult să urmez această cale. Odată ce m-am hotărât asupra acestui domeniu, a urmat o altă decizie grea, aceea a centrului universitar și a facultății, dar atât faptul că Universitatea Tehnică de Construcții București este singura universitate din acest domeniu acreditată cu grad de încredere ridicat de către ARACIS, cât și faptul că în Bucureşti se găsesc mai multe oportunități, m-au convins să fac această alegere.

Rep.:  Ce profil studiezi?

T.I.P.: Sunt student la Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, ceea ce înseamnă că după terminarea celor 4 ani de licență voi deveni inginer constructor, adică voi realiza proiectele de structură ale clădirilor.

Rep.: Cum a fost admiterea? Ai avut nevoie de o pregătire intensă pentru examenul de admitere?

T.I.P.: În urmă cu doi ani, examenul de admitere la Universitatea Tehnică de Construcții București a fost înlocuit cu o admitere pe bază de dosar. Nota la admitere se obţine prin medie ponderată între nota la bacalaureat la una din disciplinele matematică, informatică sau fizică, la alegere și media generală de la bacalaureat. Așadar, pregătirea pentru admitere a fost cea pentru Bacalaureat, dar pot spune că a fost intensă și începută cu mult timp înaintea examenului propriu-zis.

tudor-ioan-popescu-1Rep.: Consideri că materiile învățate la liceu reprezintă o pregătire suficientă pentru admiterea de la facultate? Sau este necesară și o pregătire individuală?

T.I.P.: Fiind o admitere pe baza notelor obținute la examenul de bacalaureat, materiile învățate la liceu sunt o pregătire suficientă, dar bineînțeles că este nevoie de studiu individual, în caz contrar performanța nu are cum să apară.

Rep.: În timpul liceului ai participat la olimpiade sau concursuri?

T.I.P.: În timpul liceului am urmat o pasiune a mea, geografia, iar cu ajutorul domnului profesor Vasile Zaharia am reușit să mă calific de trei ori la faza națională a olimpiadei de geografie și să obțin mențiune specială la fiecare participare.

Rep.: Care este obiectivul tău în ceea ce privește cariera? Unde ai vrea să ajungi să lucrezi?

T.I.P.: În ce privește cariera, îmi doresc sa fiu un inginer constructor bun, să reușesc în obiectivul meu de a acumula cât mai multe informații din acest domeniu, iar beneficiarii să apeleze cu încredere la mine pentru proiectare. Mi-aș dori să am propria mea firmă de proiectare, dar nimeni poate ști ce va urma, așa că momentan mă concentrez pe studii și mai apoi pe clădirea carierei.

Rep.: O să mergi mai departe și spre un master?

T.I.P.: Cel mai probabil voi completa studiile de licență cu unele de masterat, ce vor fi realizate  în cadrul Universității Tehnice de Construcții București sau în străinătate, în funcție de oportunități, dar acum mă concentrez la absolvirea studiilor de licență, urmând să mă gândesc serios la masterat în anii terminali.

Rep.: Care crezi că este profesia ideală, la ora actuală, în România?

tudor-ioan-popescuT.I.P.: La o analiză a pieței de muncă, consider că la ora actuală, România s-a alăturat trend-ului global, iar slujbele din domeniul IT au devenit din ce în ce mai căutate și mai bine plătite. Cu toate acestea, domeniile „clasice” precum construcțiile sau medicina nu au cum să nu fie căutate, luând în considerare și nivelul infrastructurii țării, ce trebuie ridicat cât mai repede, iar acest proces nu poate fi realizat decât cu ajutorul oamenilor intens pregătiți și calificați în aceste domenii. În ce privește profesia ideală, aceasta nu există la nivelul României, Europei sau global, fiindcă este personală. În funcție de abilități și pasiuni, fiecare trebuie să găsească ce domeniu i se potrivește și dacă este mulțumit cu ceea ce face, atunci poate spune că a găsit profesia ideală.

Rep.: Ai talent la ceva anume?

T.I.P.: Nu am un talent la niciunul dintre domeniile enumerate mai sus, ba chiar sunt o persoană destul de neîndemânatică, poate doar la arhitectură pot spune că manifest un interes pentru clădirile istorice și stilurile lor arhitecturale. În ce privește pasiunile, mașinile sunt de mult timp cel mai mare hobby al meu, iar de un an pot adăuga și condusul la această listă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.