Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează săptămâna aceasta, în perioada 16-18 februarie, trei manifestări culturale închinate Zilei Naționale Brâncuși. Evenimentele omagiază împlinirea a 146 de ani de la nașterea sculptorului din Hobița și, deopotrivă, comemorează 65 de ani de la intrarea în eternitate a acestuia.

Prima expoziție este organizată în data de 16 februarie 2022 la Giardini di Zoe – Banpotoc – Simeria. Aici este vernisată, începând cu ora 10.00, expoziția de sculptură în piatră de râu a lui Costel Păun, un vechi colaborator al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Costel Păun spunea că „de la Brâncuși a învățat piatra să cânte”, el fiind, în acest moment, singurul sculptor din România care lucrează, printr-o tehnică specială, în piatră de râu. Sculptorul teleormănean Costel Păun reușește să pună în practică această teorie a artei sculpturale.

Expoziți la Galeira de Artă „Valer Suciu”, din Turda

Manifestările dedicate sărbătorii naționale „Ziua Brâncuși” continuă în data de 17 februarie 2022 cu vernisarea unei expoziții la Galeria de Artă „Valer Suciu” din Turda ,începând cu ora 13.00.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj are alături ca organizatori la acest eveniment Primăria, Casa de Cultură și Galeria de Artă Valer Suciu din Turda. Totodată, evenimentul include o expoziție de pictură, grafică, fotografie și icoană, dar și lansarea cărților de poezie ”Bună dimineața, Doamnă” și ”Romante pentru mai tarziu” de Ion Cepoi, precum și a albumului „Nemuritoare povești de pe cele 11 văi ale Gorjului”, culese de Teodor Dădălău.

Curatorii evenimentului sunt profesoara Ana Sevan, directorul Casei de Cultură din Turda, poetul Ion Cepoi și pictorul Cornel Vana. Cel de-al treilea eveniment dedicat omagierii sculptorului Constantin Brâncuși va avea loc in data de 18 februarie 2022 la Sala “Florin Isuf” a CJCPCT Gorj, începând cu ora 12.30.

Expun aici Traian Duță, Costel Păun, Cătălin Dragomir, Ilie Alexandru și Erich Perjovsch, din Republica Moldova.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.