Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Având motto-ul „Știai că pentru copiii din Irak o carte este mai prețioasă decât orice jucărie?”, un grup de tineri din Gorj se implică activ în campania inițiată de ADRA România. „Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, vă invităm alături de noi să promovați educația din zonele nedezvoltate ale lumii pentru a-i ajuta să se reabiliteze! Pentru început promovăm Irakul, fiind o zonă de conflict unde copiii au pierdut orice șansă să învețe. Astfel, avem nevoie de donații de CĂRȚI în ENGLEZĂ! Acestea pot fi aduse la Biblioteca Județeană <Christian Tell> din Târgu Jiu”, a spus Denis Pițurlea, unul dintre tinerii implicați în acțiune.

Lipsa de educație nu face decât să accentueze sărăcia în care trăiesc persoanele din Irak, în special copiii. Conflictul din zona Mosul a răpit viitorul acestor copii, iar reprezentanții ADRA România spun că acești copii pot fi ajutați să se reintegreze. Câțiva tineri gorjeni s-au alăturat inițiativei fundației ADRA România și strâng cărți în limba engleză, care vor ajunge în Irak, în zona Mosul. ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se confruntă cu sărăcia sau care se află în situaţii vulnerabile. „Te întrebi cum îi poți ajuta pe copiii din Irak? Donează CĂRȚI în ENGLEZĂ despre orice domeniu, iar noi le vom transporta în Irak, tabăra de refugiați Hasan Sham U2 pentru a înființa o bibliotecă pentru oamenii de acolo. Acestea pot fi: cărți pentru copii, povești, dicționare(arab-englez), manuale, cărți științifice, literatură. Dacă nu poți dona cărți poți susține acest proiect și financiar făcând o donație în contul ADRA România. Specifică în detaliile tranzacției numele proiectului. Banii adunați vor fi folosiți pentru a cumpara cărți atât din România, cât și din Irak (în limba arabă)”, spun reprezentanții ADRA.

La Târgu Jiu a fost înființat un centru de colectare al cărților, la sala de lectură a Bibliotecii Județene “Christian Tell” (L-V orele 08:30-19:30) sau puteți să le trimiteți prin poștă la adresa: B-dul Pache Protopopescu No. 85, Sector 2, 021401 București.

„Vrem să promovăm educația în zonele nedezvoltate ale lumii pentru a îi ajuta pe copiii de acolo să se reabiliteze! Pentru început promovăm Irakul, fiind o zonă de conflict unde copiii au pierdut orice șansă să învețe. Astfel, avem nevoie de donații de cărți în limba engleză. Acestea pot fi aduse la Biblioteca Județeană Christian Tell din Târgu Jiu. Cărțile vor fi duse în Irak la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie (în funcție de câte cărți sau donații cu produse medicale se vor strânge) și în funcție de aprobările primite. O nouă echipă de voluntari va pleca acolo cu mașinile/microbuze pentru a livra ce am primit și pentru a se ocupa personal de ei. Prin asociații s-a construit un spital pentru tabăra de refugiați de acolo, iar acum vrem să facem și o bibliotecă. Acei copii sunt izolați de societate și nu au nicio șansă să învețe, deși sunt foarte dispuși. Mereu voluntarii depind de traducători și vor să îi învețe pe copii engleza ca să se poată înțelege. Ceea ce putem face noi la nivel local ca să îi susținem este să strângem cărți sau produse medicale pentru a-i bandaja pe cei răniți. Educația este singura șansă prin care ei se pot reabilita! Mulți se plâng de imigranți, dar dacă nu au șansa să se dezvolte acolo, e normal să caute soluția în alte țări”, a povestit, pentru Revista Cult-ura, Denis Pițurlea, unul dintre tinerii din Gorj implicați în proiect.

Donații pentru cei defavorizați

Donațiile financiare le puteți face, pe bază de chitanță fiscală, la sediul ADRA România sau în conturile ADRA România, deschise la BCR, sect. 3, București:

RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – LEI
RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR
RO89 RNCB 0074 0292 1540 0004 – GBP

SWIFT Code: RNCBROBUXXX
Banca Comercială Română, sucursala Sect. 3, Bd. Decebal, nr. 11, Bl. S14, sect. 3, București

De asemenea puteți dona și pe platforma online Bursa Binelui susținută de BCR. Iată mai multe detalii: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Sustine-si-tu-primul-spital-de-refugiati

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.