Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

IMG_9057Un număr de 18 tineri din județul Gorj au beneficiat de un schimb de experiență în Cehia datorită proiectului „Racism does not belong to XXI”. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 25 februarie – 5 martie 2017, fiind implementat în parteneriat cu grupul informal LUBLA, în parteneriat cu Asociatia Scout Society din Târgu-Jiu, România, finanţat prin programul ERASMUS+.

Scopul proiectului a fost promovarea multiculturalităţii între tineretul european, ca metodă de dezvoltare durabilă a societăţii.

„Acest proiect a fost o experiență inedită pentru mine, atât din punct de vedere al dezvoltării mele ca persoană, cât și din punct de vedere al temei și subiectelor abordate. Organizatorii și-au dat silința să iasă totul cât mai bine și să ne facă șederea mai plăcută. Atmosfera care s-a creat în timpul proiectului, între noi participanții, a fost una de înțelegere, de împărtășire a ideilor, de lucru în echipă. În concluzie, aceste 8 zile au reprezentat o experiență de neuitat, pe care aș vrea să o retrăiesc cu fiecare ocazie”, a precizat Antonius Eftenoiu, unul dintre participanți.

Activitățile s-au realizat într-un centru de cercetași. Participanții au fost implicați în diferite acțiuni interactive, în care au discutat cu un sirian și o tânără din Afganistan diferite aspecte ale rasismului și cum sunt respectate drepturile acestor persoane, dar și diferite exemple din viața de refugiat. „ Proiectul pentru mine a fost foarte util și interesant.

Acesta a avut loc într-un centru de cercetași de lângă orașul Brno, Cehia. Aici am avut posibilitatea să vizităm Muzeul culturii rome, unde am aflat mai multe informații despre populația de origine romă, cultura, obiceiurile și trecutul lor. De asemenea, am vizitat Vila Tugendhat, o clădire istorică inclusă în patrimoniul UNESCO, care a fost construită după anii 1900 la comanda unor evrei germani.

Alte locuri importante pentru tema proiectului nostru au fost Moscheea din Brno, unde am cunoscut mai multe lucruri interesante despre musulmani și islam dar și cimitirul evreiesc, unde am aflat informații despre poporul evreu și ritualurile de incinerare.

La fel mi-a plăcut un joc interesant despre refugiați în care am fost împărțiți pe echipe fiecare având rolul său bine specificat de refugiat, medic, traficant și gardian. Acest proiect a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea din Cehia”, spune Ioana Mladin, participantă la schimbul de experiență.

Prima parte a proiectului s-a desfăşurat începând cu 27 octombrie până pe 4 noiembrie 2016, în Săcelu, județul Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.